Vårdande vid psykisk ohälsa och sjukdom (12 hp)

För två veckor sen började vi läsa kursen Vårdande vid psykisk ohälsa och sjukdom. Den här kursen har jag längtat efter sen redan innan jag började plugga då jag velat jobba inom psykiatrin och innan jag bestämde mig för att bli sjuksköterska var sugen på att bli psykolog. Jag kom dock fram till att yrket som sjuksköterska passar mig bättre och ger mig en större bredd och fler möjligheter, men är fortfarande väldigt intresserad både av psykologi och av psykisk ohälsa.

Kursen började med två teoretiska veckor (varav en jag tyvärr missade) som bestod av föreläsningar, grupparbete och seminarium. Nu har vi precis påbörjat en 5 veckor lång VFU placering och efter det har vi en teoretiska veckor till där vi ska lämna in en hemtenta. Kursen examineras alltså inte genom någon skriftlig salstenta utan det är hemtenta, VFU och praktisk examination i att ge en intramuskulär injektion.

Jag har min praktik på Beroendecentrum som är en del av psykiatrivården i Stockholm. Inom Beroendecentrum finns både slutenvård (där man ligger inne på sjukhus) och öppenvård (mottagningar som endast har öppet dagtid) och jag har min praktik på en sluten avdelning. Än så länge har jag bara haft introduktionsföreläsningar och gjort ett pass men jag lovar att återkomma med mer information framöver. Kan däremot säga redan nu att det är extremt intressant och att jag är övertygad om att jag kommer trivas väldigt bra!

0 kommentarer

Relaterade inlägg