Varför blev det sjuksköterskeprogrammet?

Här kan ni läsa om vad jag gjorde innan jag började studera till sjuksköterska:
https://blog.ki.se/kistudentenemma/vad-jag-gjorde-innan-studierna/

I det här inlägget ska ni få läsa om hur jag kom fram till att börja på sjuksköterskeprogrammet efter att ha varit helt inställd på att jobba med ekonomi.
Jag bestämde mig alltså för att hoppa av ekonomiprogrammet veckan innan vi skulle börja termin 3. Jag hade ingen aning om vad jag skulle jobba med eller om något, men var ganska inne på att söka till psykologprogrammet och ville därför ”spara” mitt CSN och sluta plugga ekonomi så fort som möjligt.

Jag hörde av mig till personalavdelningen på Handelsbanken för att berätta att jag skulle avsluta traineeprogrammet. Någon vecka senare fick jag ett samtal med ett erbjudande om ett vikariat som privatrådgivare på heltid. Detta tackade jag självklart ja till då jag inte hade något annat jobb och trots allt gillade att jobba på bankkontor. Hösten 2016 började jag därför att jobba som privatrådgivare på bank samtidigt som jag funderade på vad jag egentligen ville göra med livet. Jag var som sagt väldigt inne på att läsa psykologprogrammet men började fundera i andra banor då jag låg precis på gränsen till att komma in.

Jag pratade super mycket med nära och kära och läste nog allt jag kunde hitta på internet om hur det var att läsa till psykolog och att jobba som psykolog. Jag funderade även på vad det var med yrket som lockade mig och om detta gick att få även i något annat yrke. Det var då mina ögon öppnades för sjuksköterskeyrket. Tanken på att bli sjuksköterska hade nog aldrig slagit mig innan dess, till stor del var det nog för att jag knappt visste vad en sjuksköterska gör. Min mormor var dock sjuksköterska och hon var den absolut gladaste och mest positiva människa jag någonsin träffat, och jag är helt säker på att detta till stor del hade med hennes yrke att göra. Ju mer jag funderade på yrket som sjuksköterska och ju mer jag läste om det desto säkrare blev jag. Till slut blev det alltså sjuksköterskeprogrammet och för varje vecka jag läser blir jag mer och mer säker på att jag valt rätt.

0 kommentarer

Relaterade inlägg