Vart vill jag jobba i framtiden?

Idag är det en vecka kvar tills jag tar examen och om två veckor börjar jag jobba som sjuksköterska. Innan jag började plugga ville jag jobba med barn. Jag var också intresserad av att jobba med psykisk ohälsa. Under utbildningens gång har jag fått prova på flera andra områden som också väckt mitt intresse, jag har också fått klart för mig vilka områden som faktiskt inte intresserar mig.

Jag har kommit fram till att jag vill jobba med något som är utvecklande för mig. Där jag dels får använda all den kunskap jag fått under dessa tre år, men där det även krävs mycket från mig som person. Mitt första jobb kommer att bli med personer som har en missbrukssjukdom. Det är en väldigt intressant, svår och väldigt givande patientgrupp.

Jag vill framöver jobba med väldigt sjuka personer. Personer som behöver hjälp och stöd, inte bara praktiskt utan även mentalt. Där jag som sjuksköterska och individ kan ge något. Där jag behöver vara mitt allra bästa jag och alltid vara på tårna. Kanske på akuten, ambulansen eller liknande.

Jag vill också fortfarande jobba med barn. Jag trivdes väldigt bra på barnakuten och skulle gärna jobba där som sjuksköterska i framtiden. Det är något speciellt med att jobba med barn och jag trivdes väldigt bra med utmaningen att vårda både barn och deras föräldrar och syskon.

Jag är fortfarande intresserad av psykisk ohälsa. Jag skulle kunna tänka mig att jobba på BUP eller liknande. Med personer som verkligen behöver stöd och som förtjänar vård av hög klass och personer som bryr sig.

Jag vill i framtiden bli barnmorska. Jag tror att det är ett extremt roligt, fint och utmanande yrke. Det är också väldigt brett och man kan jobba både på sjukhus och mottagning.

Det finns massor med annat jag också kan tänka mig. Kanske starta eget i framtiden? Jag har sen jag var liten haft en dröm om att öppna ett eget äldreboende. Det vill jag fortfarande och med tanke på hur länge man ska jobba kan jag ju hinna med det också.

Jag vill bli chef också. Sjukhusdirektör kanske? Varför skulle inte en sjuksköterska kunna bli det? Styra upp lite på sjukhusen här i Stockholm, det behövs.

Har en tanke om att jobba på WHO eller liknande också. Med utvecklingsfrågor. Kanske läsa till stadsvetenskap eller beteendevetenskap? Jobba med att utveckla vården på ett sätt som man inte riktigt kan göra ”på golvet”.

Som ni hör har jag massor med drömmar och tankar. Väldigt spretiga dock. Vi får se vart jag hamnar i framtiden. Jag vet iallafall vart jag ska börja så får vi ta det där ifrån.

Vi ses kanske någon gång någonstans!