Älskade måndagar

Så var det en ny vecka igen. Tiden springer iväg fort som en kapplöpningshäst. Det faktum att det är en måndag är dock inte alls besvärande för mig. Snarare tvärt emot. Ibland älskar jag verkligen måndagar. Ganska ofta på senare tid faktiskt. Är den där lite jobbiga som skulle vilja highfiva alla jag möter och dansa en segerdans för att det är måndag. Kanske inte riktigt men lite åt det hållet. Måndagar är guld. Det av flera anledningar.

För det första så har jag så extremt fina människor att träffa på i skolan. Det är verkligen en lyx att varje dag få umgås med människor som en tycker om. Att gå på spännande föreläsningar, käka lunch ihop, plugga ihop och ta sällskap hem. Hur lyxigt som helst! När en inte måste se till att passa scheman för att lyckas ses så är det så mycket lättare. Människor utanför KI är lyxigt att hinna träffa en eller två gånger i veckan – men i skolan blir det varje dag.

För det andra så är jag en rutinmänniska ut i fingerspetsarna. Rutiner är på något sätt min nyckel. Det låter så tråkigt, men att ha en grund av rutiner får mg att fungera optimalt. Sen älskar jag också att vara spontan och hänga med på allt hela tiden – men att grunden är rutiner gör mig lugn. Att gå upp någorlunda samma tid, att veta när träningen är, att äta på mer bestämda tider – allt det trivs jag med.

Så att det nu är måndag gillar jag. Dock gillar jag också att det imorgon är tisdag och att det sen närmar sig helgen. En fin känsla det där.

img_5776

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar