Andra Orientation Week

Det är torsdagkväll och andra introduktionsveckan över för min del. Återigen en intensiv vecka med långa dagar som svischat förbi. Under denna veckan har både vi utbytesstudenter och studenter från Australien befunnit sig på skolan, så det har varit betydligt mer folk omkring. Skönt för oss att då redan ha gjort en vecka, landat lite och fått koll på läget.

I måndags åkte jag inte in till skolan utan körde istället en dag med träning, bikiniletande, häng i trädgården, lägenhetsvisningar, solnedgång och UV-party. Högt betyg på solnedgången och solen generellt men lågt betyg på bikinis (de tycker inte det är säsong här nu..), halvlågt betyg på lägenhetsvisningar och urlågt på UV-partyt. Det var svettigt, dålig musik och väldigt unga människor. Så Sofie och jag stannade tappert en timme innan vi drog hem.

Trädgårdshäng <3

Magisk solnedgång vid palmerna i St Kilda

Massor med människor på UV-partyt.

På tisdagen drog vi till Clayon för såväl välkomsttal och information om fakulteten Arts men också för gratis lunch och mingel på ett festivalliknande område med alla klubbar och föreningar på skolan. Avslutade med ett välkomst evenemang med musik, foodtrucks, glass och mingel. Så roligt men också väldigt påfrestande med så mycket information och intryck.

Tält med olika klubbar, föreningar och företag.

Gratis lunch = gott 😉

En liten del av området

Hängde på stranden och pratade med Rasmus på kvällen <3

I onsdags började jag och Sandra med att först gå på en boxningsklass på en klubb där vi bor. Längtar så tills jag vet vart vi ska bo så jag kan hitta ett härligt ställe att träna på! Vi strukturerade sen upp våra kurser vi ska läsa. Tog reda på viktiga datum, läshänvisningar och liknande. Det känns så skönt att ha det lite klart för sig innan kurserna drar igång, för jag gissar det kommer bli nog klurigt i mitt huvud att hänga med på grund av engelskan. Framåt lunch åkte vi till Caulfield, där andra Monash universitetet ligger. Vi kommer läsa en kurs där så vi lyssnade på lite information även där och minglade sen runt bland tält och människor. Ganska snabbt tog vi oss sen vidare till stranden där Sofie och Stine hängde. Det blev en sen kväll på stranden innan vi kom hem. Så mysigt med så varmt väder om kvällarna! Håller tummarna det håller i sig länge.

Strandhäng <3

Idag började jag med att gå ner till havet och köra ett kort träningspass vid vattnet. Ljuvligt!! Så varma vindar och helt magisk utsikt! Efter frukost åkte vi in till Clayton för att gå en bibliotekttur och få information om biblioteket och allt runt omkring, det finns så mycket bra resurser på Monash. Själv har jag signat upp för en engelskakurs och fyra tillfällen med grammatik. Lagom tills när magen kurrade gick vi till festivalområdet och åt lite gratis vegoburgare (GOTT!) och lyssnade på livemusik. Signade sen upp för olika klubbar som kändes relevanta – återkommer med det i ett senare inlägg men än så länge är jag med i MSA, MOVE, Outdoor, Vegan och Running. Hur involverad jag kommer vara i de olika grupperna återstår att se. Vi rundade sen av kvällen med en lägenhetsvisning till, så imorgon har vi förhoppningsvis tagit ett beslut, samt påhälsning hos pingvinerna på piren. Bra avslutning på en bra andra introvecka.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar