Antagning

Mindre än en vecka kvar tills ni får ett första besked om antagningen till hösten. Är säkert nervöst och pirrigt för vissa. Oavsett om en mer eller mindre vet att en kommer in så kan det vara nervöst innan en har fått det på papper. Är en osäker och tveksam till om en kommer in är det såklart ännu mer nervöst.

Om jag ska vara ärlig minns jag inte så väl om jag var nervös innan antagningen, inte heller efter antagningen och inför att börja. Det kändes bra i kroppen. Kvällen innan första dagen kom dock nervositeten ikapp mig och jag började fundera på vilka jag skulle gå med i klassen, hur universitetet skulle vara, om jag skulle hitta någon att hänga med och om jag skulle klara av utbildningen i sig.

Såhär efter ett år – med ett års studier i bagaget, med första dagen på universitetet i bagaget och med nio tentor i bagaget så kan jag bara säga att det har varit så bra. Tufft bitvis men absolut ett så bra val. Älskar att komma till skolan, att hänga med fantastiskt fina människor som jag hoppas ha med mig hela livet, att lära mig spännande saker och att växa som människa. Bra saker.

Funderar du på något? Undrar du över insparken? Behöver du lösa boende? Undrar du hur CSN räcker? Kan du fundera ihjäl dig på om du kommer gå som en vilsen första dagen? Skriv och bolla med mig. Jag är inget facit och kan inte hjälpa till med allt, men ibland är det skönt att lätta huvudet från alla tankar.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar