Är det sommar snart?

En återkommande tanke.

Är det kanske fler som känner igen sig? Att längtan blir större och större. Den liksom växer för varje dag. En längtan efter ledighet, värme, lätta kläder och förhoppningsvis (peppar, peppar!!) umgänge med nära och kära och kanske till och med drinkar och dans (!!!).

Ibland tänker jag att fem års studier börjar ta ut sin rätt, men sen kommer jag på att det nog är samma visa varje år. I skiftet mellan vinter och vår så kommer längtan och gör sig påmind ordentligt. Det är som att en får smaka på en kaka men inte får hela. Jag kommer också på att jag ju har älskat att plugga, allt som oftast, och att det snarare är med dubbla känslor som de fem åren tar slut. Nostalgisk som jag är så blir det snarare något jobbigt än skönt.

Men efter en lång vinter är det som att en bara vill ha värme och ledighet. För OJ vad jag längtar efter att trycka ner fingrarna i jorden och se fröer växa upp, lägga på golvet på balkongen och ta upp möblerna från källaren, gå promenader med jeansjacka och solglasögon och bara skrota runt utomhus. Men jag är som sagt ambivalent då jag känner en stor sorg att dessa fem år är förbi. Att inte gå till KI och ha föreläsningar, inte busa runt på Sofies rygg och att inte ha lyxen att träffa massa vänner VARJE dag. Sjukt.

Lite tid kvar ändå.

Så det kanske är lika bra att det är lite tid kvar innan sommaren tar vid. Även om det troligen blir lika jobbigt oavsett. Minns förra året när jag tänkte ”TUR DET INTE ÄR DAGS FÖR MIG ATT TA EXAMEN ÄN”, hahaha. Men allt har sin tid. Det är ett som är säkert.

Så nu ska jag njuta av att se våren komma närmare, jag ska ta varje tillfälle jag kan och sitta i solen på balkongen, jag ska plantera små frön och jag ska njuta av sista tiden av plugget. Dessutom är familjen utökad med en liten hund som känns MAGISK att få lära känna.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar