Avbrott i tentaplugget – träning och fysioterapeutbesök

Tentapluggandet går på högvarv just nu. Igår satt Greta och jag från förmiddag till kväll och körde på. Idag blir det också plugg, plugg, plugg. Imorgon tentar vi av kognitiva processer och det är just nu lite luddigt men ändå helt okej. Det snurrar runt av hjärndelar, skador, dopamin, minnen och medvetenhet. Inom mig vet jag att jag lagt ner mycket tid och energi på det så jag får hoppas att det håller hela vägen helt enkelt. Som avbrott i dagens tentaplugg blev det dels ett träningspass och dels ett besök hos en fysioterapeut.

Senaste året har jag till och från haft problem med ena knät. Tillslut har jag fått ont efter varje löpsteg och därför bokade jag in mig hos fysioterapeuten Henrik för att få hjälp. Igår tänkte jag därför springa en runda för att ha ont idag. MEN för första gången på hur lång tid som helst fick jag inte ont. Efter sex kilometer (och klockan 21.00 på kvällen..) orkade jag inte springa mer utan fick ge upp hoppet om smärtan. I morse gav jag smärtan en ny chans, tog på mig skor jag visste jag brukade få ont av och sprang tre snabba kilometer och lite intervaller. Tror ni jag fick ont? Nej. Inte alls.

Okej. På ett sätt såklart jätteskönt men lite störigt att inte ha ont inför mötet. Bestämde ändå att jag ska träffa en löpexpert som ska kolla på mitt löpsteg och jobba med prehab för att förebygga skador framöver. Känns väldigt bra då jag tror att smärtan kommer tillbaka vid längre sträckor. Lika bra att ta tag i problemet nu innan det kan bli värre. Kommer smärtan tillbaka kommer vi parallellt behandla med stötvågsbehandlingar. Gjorde en idag och tydligen kan jag själv ha råkat ge mig en ”stötvågsbehandling” när jag råkade dunka i en kettelbell gång på gång i det svullna knät förra veckan när jag tränade. Enligt Henrik kan det ha påverkat kroppen att få igång en läkningsprocess just i det smärtsamma området. Sjukt häftigt om det är så! (Dock inget jag uppmanar någon till – en riktigt behandling är nog bättre ;))

Nästa vecka fortsätter jag mission knäfix och tills dess är det bara att hålla tummarna att det känns okej. Vill så gärna att hela kroppen ska kännas fit for fight och inte stoppas av skador.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar