Brysselweekend och pluggtag

Sent igår kväll tog långhelgen i Bryssel slut. Fyra fina dagar hade passerat och det var dags att åka hem till Sverige. Säga hejdå till Bryssel såväl som att säga hejdå till syster. Dagarna liksom susade förbi, samtidigt som en hinner väldigt mycket på fyra dagar. Vi har gått (och gått och gått och gått), ätit massor med god mat (allt ifrån libanesiskt till thaiwok), vi har spelat plump (jag vann för det mesta och var och är sjukt nöjd!), lärt oss om Europaparlamentet, fått (ännu en gång) förklarat för vad syster egentligen gör och hur allt höger ihop – nu återstår att se hur länge jag minns det, lärt känna Bryssels gator, haft myskvällar med choklad, popcorn och frukt och besökt Antwerpen och shoppat lite. Innehållsrika dagar helt enkelt.

Så igår kväll återsåg vi Sverige och idag blev det ännu ett hejdå, när pappa åkte tillbaka till Småland. För en som hatar avsked är det allt för många hejdå på kort tid. Tur jag snart träffar båda två igen.

Efter avsked har dagen spenderats med fullt ös med plugg. På torsdag nalkas tenta men det känns ändå helt okej. Satt med Sofie och konstaterade idag att det är sjukt häftigt och mäktigt att lära sig saker. Skönt att kunna se det så även några dagar innan tentan. Men på riktigt – så tufft att vi kan välja att lära in saker, bearbeta saker väl och sen ha den nya kunskapen hos oss. Alltså klyschigt men det är sjukt coolt att lära sig saker och få med sig mer kunskap och erfarenhet på vägen. Med det sagt ska jag lägga mig och göra mig reda för två kommande tentapluggadagar.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar