Clayton vs Caulfield

När du kommer som utbytesstudent från Karolinska kan du välja på två olika campus att läsa dina kurser på. Vissa kurser går på båda universiteten och andra går bara på ett. Så beroende på vad du vill läsa så kommer du ha olika möjlighet att välja eller inte välja universitet.

Vissa väljer endast kurser på ett specifikt campus och bockar därför redan under urvalet i om de vill läsa på Caulfield eller Clayton. Vissa kikar först på kurser de vill läsa och väljer sen om de ska läsa på Clayton eller Caulfield. Ärligt talat visste jag inte så mycket innan jag kom hit – mer än att vissa av kurserna jag valt fanns tillgängliga antingen bara på ett universitet eller på båda. Jag tänkte inte längre på processen om jag skulle välja att ha alla kurser på samma campus eller om jag skulle ha de på olika och jag visste heller inte säkert om det var möjligt att kombinera de olika campusen.

När jag väl kom till Melbourne och valde mina tre kurser så hade jag jämfört scheman för de olika kurserna för att se så jag skulle undvika att ha mina kurser på måndagar och fredagar. Detta för att möjliggöra att kunna resa om helgerna. Mina tre kurser hade lite olika förutsättningar och utifrån det blev det att jag fick en skoldag på Clayton och en på Caulfield.

Min kurs i kommunikation gick nämligen endast på Caulfield och den hade jag redan innan jag anlände Australien bestämt mig för att läsa. Därför visste jag att jag skulle vara en dag på Caulfield University. Angående global konsumtion så gick den bara på Clayton och därför visste jag att jag skulle läsa en dag på Clayton university. Sociologin gick på båda campusen och jag fick då kolla om jag kunde kombinera den med någon av de andra kurserna. Som tur var knep jag en plats till sociologin som går på torsdagar på Clayton – samma dag som jag läser Global Konsumtion på Clayton.

Därför har jag kurser en dag på Caulfield (onsdagar – Managerial communication) och en dag på Clayton (torsdagar – Global konsumtion och Sociologi). Dock är jag vanligen, som nämnt tidigare, på Clayton tisdagar och torsdagar och på Caulfield på måndagar och onsdagar.

Jag är väldigt nöjd med mitt val av att läsa på två olika campus. Jag får lite av båda världarna och får dels se ett massivt campus, som Clayton är och får dels se ett mindre och mysigare campus, som Caulfield är. Trots att det är längre till Clayton så tycker jag absolut att det är värt att åka dit två gånger i veckan. Såklart för lektionerna jag har på torsdagar men också för yoga, frukost och coffee hour på tisdagar.

Utanför Clayton

I Teaching and Learning Building på Clayton

Utanför bibblan i Caulfield

Vid Caulfield Uni

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar