Clubs på Monash

Som sagt kan en gå med i hur många clubs som helst. Det finns minst sagt allt möjligt – Harry Potter, Kickboxning, Snösport, Outdoor, Vegan, festkommitté, politiska grupper, religiösa grupper, surfing. Det största problemet för mig var inte att hitta en klubb – utan att välja vilka jag skulle gå med i för att det fanns så många.

De jag valde att gå med i var följande:

MSA – Monash Student Association
Kostnad: 10 dollar
Syfte: MSA håller i olika event och bildar ett community för studenter. MSA driver musikevent, filmkvällar, resor och barhäng. Jag har själv inte hakat på så mycket inom klubben, men medlemskapet ger billigare medlemskap till andra klubbar och behövs vid köp av biljetter till vissa fester.

MOVE – Monash Overseas and Exchange club
Kostnad: 5 dollar för MSA medlem, 10 dollar annars
Syfte: MOVE håller i engagemanget för utbytesstudenter genom barkvällar, resor och kaffeevent. De ordnar också så att du som student kan få en buddy och du kan alltid vända dig hit för att ställa frågor eller träffa andra som är i samma sits som du.

Outdoor Club
Kostnad: 20 dollar
Syfte: Outdoorklubben har klättring och andra event varje vecka men jag har själv inte varit på något sådant ännu. Den största anledningen att jag gick med var för att kunna åka på hike-resor, likt den jag var på i helgen.

Vegan society
Kostnad: 5 dollar
Syfte: Jag gick med mest för att stötta klubben, men har fått inbjudan till pizzakväll, picknick och kakbuffe – helt kostnadsfritt. Ska försöka gå på deras pannkaksevent och äta veganska pannkakor 🙂

Running Club
Kostnad: Gratis
Syfte: Varje måndag på Caulfield och varje tisdag på Clayton kan studenter komma och springa med en löpgrupp. Jag kör på måndagarna på Caulfield då det passar mitt schema och är nära att cykla dit. Uppskattar den lilla gruppen och att komma ut och springa ute samtidigt som jag träffar trevliga människor!

Ska du på utbyte till Monash och vill kolla in klubbarna mer noga? Kolla in här och klicka dig vidare till de olika klubbarna. Tänk också på att det händer väldigt mycket även utanför klubbarna, som drivs genom exemplevis Monash University Campus Events, Monash University International Students Service (MUISS) och MONSU Caulfield. Ibland (ALLTID!) händer det lite för mycket saker för att dels kunna göra allt men också för att kunna ta in allt. Så solla i vad du vill göra, välj och håll dig till det. En del av eventen som klubbarna driver är kostnadsfria, medan andra kostar. Det beror på vad för typ av event och vilken grupp som har det. Det finns också Non-residential colleges som är en studentgrupp som gör kostnadsfria event och som också driver en del volontärprojekt på skolan. Värt att kolla in om du är sugen att engagera dig!

Med löpgruppen i Caulfield <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar