Elva veckor till sommarlov

Å ena sidan kände jag efter tre veckor in på termin tre att jag behövde sommarlov (ja, alltså tre veckor efter sommarlovets slut…). Det kändes övermäktigt och att få ett break kändes otroligt långt bort. Förstod inte riktigt hur jag skulle hålla. Nu, med elva veckor (!!!) kvar av termin fyra och elva veckor kvar till sommarlov känns det som att tiden bokstavligen rusat förbi i en hiskelig fart. Även om det är en bit kvar så är det definitivt närmare än vad det var tre veckor in på termin tre 😉

Nu går inte livet ut på att skynda framåt. Utan att vara här och nu. Jag blir bättre på det tycker jag. Försöker att inte bara köra på. Hade ett snack med en klasskompis om detta i förra veckan. Att det är viktigt att inte bara se studietiden som en sträcka mellan A till B. Utan att det är en tid i livet med så mycket med än studier. Ibland rullar vardagen med stress, plugg, jobb, för lite sömn, för mycket måsten och otillräcklighet. Men det gäller att passa på att leva både ett utmanande och utvecklande liv – men också ett roligt och hållbart. Ibland svårt att få ihop – men att i alla fall påminna sig om att livet är så mycket mer än stress och press tror jag är viktigt. I alla fall för en som gärna gör allt till 120%.

Eftersom jag la in plugg både förra helgen och lite denna helgen, så passade jag idag på att ta dagen till vila och städ och fix i lägenheten. Nu tänkte jag lämna såpadoften och dra till gymmet innan jag ska skriva lite till på en inlämning. Ligger bra i fas och tänker belöna det med återhämtning . Vill ständigt prestera och leverera, är van vid att ha mycket att göra och mycket i rullning. Men vill inte vara den som inte kan se annat. Så jag jobbar på det. Att göra ingenting ibland. Att ligga på soffan och käka kakor en hel dag kan också vara sjukt nyttigt att öva på. Efter i lördags när bästa Sofie fyllde år (se bilder nedan) så var det dock mer eller mindre ett tvång att igår ha en dag på soffan med Rasmus. Sjukt bra lördag och sjukt mysigt tvång på söndagen.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar