En fin helg i Härnösand

I fredags bockade jag av inlämningen av ansökan till Monash University i Australien. Det kändes väldigt skönt då det varit lite hektiskt att få klart det hela. Kursval skulle preliminärgodkännas av KI, gymnasiebetyg skulle fixas fram på engelska, intyg skulle lösas och själva ansökan skulle fyllas i. Så efter några dagar av fix och stök var det otroligt skönt att i fredags faktiskt lämna in ansökan och se den skickas iväg till Monash.

Tidig morgon på biblioteket i Solna för att fixa det sista till ansökan.

Suddigt och snabba ben för att lämna in ansökan 🙂

Efter inlämningen hade jag en heldag med föreläsningar i skolan som handlade om teorier och modeller om problem hos barn och unga. Martin Forster som är kursansvarig är otroligt duktig på att göra en föreläsning spännande och givande och timmarna fram till eftermiddagen gick fort. Vi hann prata om såväl skyddsfaktorer och riskfaktorer för utagerande problem, beteendeanalys, hur gener och miljö samverkar samt utveckling av inåtvända problem. Mycket spännande!

Efter föreläsningen var det dags att bege sig till tåget för att åka upp till Härnösand. Fem timmar på tåg gick alldeles utmärkt med såväl skolarbete, planering inför Vildmarksloppet och såklart mycket tågfika! Vid tiotiden var jag uppe och möttes av syster, mamma och ett lite kallt Härnösand. Efter snacks och prat så la vi oss för att ladda för lördagens lopp. Härnötrail var mitt första traillopp och det var så roligt och gav absolut mersmak! Det var bitvis jobbigt och bitvis mer enkelt men överlag sjukt kul och så vackert (det lilla en kunde kolla upp från sina fötter..). Mina vader totalstrejkade redan på onsdagen då jag sprang och jag hade ont för varje steg under loppet, men tack och lov verkar de återhämta sig bra och nu kan jag gå som vanligt igen. Heja kroppen och tack för att du repar dig trots att jag var hård!

Innan starten, lite frusna men laddade!

Löpning på bergen, magiskt fin utsikt!

Ögonen ner i backen, det gällde att hålla koll på fötterna.

Efter loppet blev det promenerande (cykel för mig och mina vader) runt i Härnösand. Lite regnigt men ändå skönt att vara ute innan det nalkades thaimat, godis och filmkväll. Söndagen bjöd på strålande sol, frukstobuffe, mycket promenerande (även för mig!), deltagande av motionsbingo, besök på Nockeby och till sist en tågresa hem mot Stockholm. Så fin helg och så bra uppladdning för en ny vecka <3

Nockeby, café, vintageloppis och väldigt, väldigt vackert!

Vatten överallt <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar