En helg i London

Lämnade ett soligt Stockholm i fredags eftermiddag och räknade med att både möta syster och våren i London. En mysig flygtur med plugg, naturgodis och sömn och en tågresa mot London Bridge senare så mötte jag syster – men absolut inte någon vårvärme. Snön föll, blåsten isade och min vårjacka kändes aningen sval. Oavsett väder har helgen dock varit magisk.

Vi har maxat dagarna från morgon till kväll. Startat med cirkelträning eller löpning och en smarrig frukost och fortsatt dagarna med att se London, shoppa lite, prata massor och att gå, gå, gå och gå. Trötta ben och kalla kroppar har avslutat dagarna med film, popcorn och choklad. Perfekta dagar! Så mysigt att få hänga med syster, träna tillsammans, ha filmmys och bara vara. Dessutom har jag hittat ett par silverskor som jag älskar och jag får dagligen hälsa på Webbie – en katt som bor i receptionen till Nikos boende. Vill ta med katten (och syster!) hem minsann.

Idag blev det dessutom ett besök på LSE och lyssnande på en föreläsning om Global Mental Health. Får erkänna att jag lyssnade med ett halvt öra då jag samtidigt försökte plugga lite Kognitiva processer – men det jag hörde var spännande och så viktigt att lära ut. Hoppas att vi på psykologprogrammet till viss del kommer få kunskap som täcker även detta. Hoppas också att vi får en bredare bild än bara västvärldens syn på saker och ting. Hälsa och hur vi ska ta hand om vår hälsa kan vara helt olika i olika kulturer – det måste vi ta hänsyn till.

Efter lunch, promenad till systers boende var det dags att packa ihop sig. Tiden går fort när en har roligt och det har verkligen gått fort sen jag kom hit. På nolltid var långhelgen över. Sitter på flygplatsen och ska snart lämna England men vet ni vad? Idag bjöd London på solsken och vårväder. Ett tecken på att jag måste åka tillbaka och möta våren på riktigt igen.

 

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar