En weekend i Köpenhamn

Älskar att maxa helgerna (och veckodagarna) och hitta på saker även om en jobbar i veckorna. Lite på samma sätt som när en pluggar och kan bryta av plugget med en weekend, något roligt som händer eller liknande över en helg. För att inte bara gå i samma cirklar runt och runt och för att inte längta till semester/sommar/ledighet hela tiden. Blir lite ledsen över att det verkar vara så många som ständigt längtar och väntar. Så otroligt klyschigt men livet är ju alla dagar – såväl lördagar och söndagar men även måndagar och onsdagar.

Helgen som rullade förbi spenderade jag i Köpenhamn tillsammans med Åsa. Vi firade tioårs jubileum med våra så kallade ÅF-brev. I slutet av nian, efter ungefär ett till två år som vänner så bestämde vi att vi varje år skulle skicka ett brev till varandra. Det var det minsta vi skulle göra för att hålla kontakten. Sen att vi nu hörs flera gånger i veckan är såklart ett enormt plus men där och då var ett årligt brev dealen. Nu är det ett brev där vi sammanfattar året som gått men vi insåg i helgen när vi läste brev från 2008, första året, att så inte riktigt var fallet då.

Oavsett hur breven ser ut så tycker jag att det är häftigt att traditionen håller och att relationen faktiska kan vara så bra. Trots att vi bor i olika städer och egentligen bara hade en vardag ihop under ett år. En helg i Köpenhamn blev därför ett skönt sätt att umgås och bara vara. Liksom vardags-vara ihop. Vi har ätit massa god mat, strosat i stan, dinglat med benen vid vattnet, druckit kaffe i botaniska trädgården, shoppat, skrattat och pratat, pratat och pratat. En sån fin och skön helg!

PS: Har du kanske någon som du vill ta kontakt med? Någon som du saknar? Någon som du innan stod nära men nu inte träffar så ofta? Slå en pling, skicka ett sms eller knacka på. DS

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar