En weekend i Riga

Förra veckan åkte jag och Rasmus till Riga för några dagar där.  Vi lämnade Stockholm tisdag morgon och kom tillbaka fredag kväll och tiden gick verkligen allt för fort. Riga var en väldigt fin stad som jag fick bra intryck av, dessutom sken solen och vi kunde strosa runt i sommarkläder ett litet tag till. Och himla fint att umgås i en miljö där en vardag inte pockar på hela tiden. Vad gör en i Riga då? Vi gjorde bland annat detta.

Kollade på byggnader, miljöer och natur i Riga. Väldigt fint och väldigt härligt med vatten nära till hands i princip hela tiden.

Åkte till Jurmala och badade, solade och åt glass. Det är väldigt lätt att ta tåg från centralen i Riga till någon av ställena som ligger i Jurmala. Trettio minuter bort och lätt värt ett besök när solen skiner!

Vi åt och drack gott – allt ifrån drinkar i enliters-storlek till drinkar på en skybar och allt ifrån indisk curry till nudelwok.

Vi spaade på Park Spa, ett mysigt spa där vi köpte in oss för tre timmar av behandling, bastu, bubbelbad, te och snacks. Väldigt härliga timmar och så skönt med massage!

Och så gick vi och gick och gick och gick. Stannade och satte oss på en bänk, gick lite till, stannade för en fika, gick lite till, stannade för en chins, gick lite till. Ja, vi gick helt enkelt fram och tillbaka.

 

Så minst sagt fina dagar i Riga och Jurmala! Vi bodde också i en supermysig lägenhet med gångavstånd till staden. Vill du ha mer specifika tips – bara hojta till så hjälper jag till!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar