Får du i dig tillräckligt med protein Felicia?

Det är en av frågorna en kan stöta på som vegetarian. Tillsammans med om det inte är tråkigt, om det inte är naturligt att äta kött och att våra förfäder minsann åt kött så därför ska vi göra det. Svarar gärna på frågor och förstår att vissa frågor är genuint ställda. Kan ibland dock känna sån frustration över att kött är en norm fortfarande. Hur kan det vara så? Vi har absolut kommit långt, speciellt i storstäderna, men ska vi rädda världen får vi nog sätta lite fart minsann. (och nej, jag är inte ett skolboksexempel – äter vissa mejeriprodukter och förstår om en hel del tycker jag inte drar mitt strå till stacken..)

Hur eller hur så var jag idag på Vegomässan i Nackastrand. En mässa där du inte måste fråga efter veganska alternativ utan där ALLT ÄR VEGANSKT. Exakt. Chokladen, hudvårdprodukterna, kläderna, skorna, yoghurten, sminket, kebaben, falafeln, gelégodiset, osten och allt annat. Hur magiskt?! Jag trivdes som fisken i vattnet och mamma och jag gick runt i närmare sex timmar innan vi var nöjda och trötta. Under de timmarna hann vi såklart också både fika, äta lunch och lyssna på en föreläsning av tårtkreatören Sandra som gjorde fantastiska tårtor och dekorationer.

Såklart gick jag bananas och köpte allt ifrån pulled oats och vegansk kebab till choklad och bubs godis. Ja, mest ätbart blev det minsann. I min värld var det helt fantastiskt med så mycket lättillgängliga och bra produkter samlade på en och samma yta. Här behöver du inte tumma på varken smak, konsistens, näringsinnehåll eller samvete. En magisk kombo enligt mig.

 

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar