Följ med under en vecka i november

Det är många som undrar hur mycket tid jag lägger på plugget, vilket jag bland annat skrivit om här. Tänkte att det på samma tema kunde vara på sin plats att ge inblick i hur en helt vanlig vecka kan se ut för mig. Just nu och under denna terminen ser upplägget relativt likt ut – men det är väldigt olika från kurs till kurs och ännu mer olika från att plugga under en pandemi jämfört med utan en pandemi. Så här kommer, en helt vanlig (och ovanlig!) vecka i november!

Måndag

Klev upp för träning 06.30. För mig är det klassiskt att börja en måndag på så sätt. Allt som oftast väldigt skönt så länge jag lagt mig i tid. I söndags la jag mig tidigt vilket var väldigt skönt på morgonkvisten.

Efter dusch och frukost var det dags för fyra seminarium under dagen. Under kursen Psykologiska behandlingsmetoder, inklusive psykoterapi ligger som nämnt tidigare flera moment. Under moment två (evidensbaserade behandlingsmetoder och kliniska färdigheter) – period fyra (behandling av psykiatriska diagnoser/problematik) har vi i våra handledningsgrupper skrivit arbeten om olika diagnoser och behandlingar. Dessa har vi sedan fått presentera för klassen i seminarieform. Jag och min grupp hade vår presentation förra veckan och under måndagen skulle jag därför bara fokusera på att lyssna och lära på följande fyra seminarium.

  • OCD – obsessive-compulsive disorder
  • PTSD – posttraumatiskt stressyndrom
  • GAD – generaliserat ångestsyndrom
  • Hälsoångest

Efter en intensiv dag av mycket lyssnande, en micronap, halvtråkig lunch och paus för handstående så var det dags att slå ihop skolarbetet och bege sig till jobbet. Jobbade i några timmar och knatade sedan hemåt med sällskap av pappa i telefon. Soffan, en sen middag och snacks fick avrunda måndagen.

Jobbet är som de flesta kanske vet på ett gym, då jag är PT och instruktör. Då FHM har restriktioner som i allra högsta drag inkluderar träningsbranschen kör jag mina kunder via video eller utomhus. 

Knatade hem från jobbet på kvällen

Tisdag

Uppsatsdag och (vanligtvis) patientdag! Tog mig till Märsta och satt med Greta under dagen. Vi kämpade på och om en räknar timmar som att komma framåt så kom vi framåt. Haha! Att skriva uppsats är verkligen inte bara ett effektivt jobb utan många, många osynliga timmar försvinner på annat håll. En vill såklart gärna bara ha produktiva timmar men jag ser det som en del i uppsatsjobbet att dagar försvinner på jobb som en inte har nytta av. I tisdags hade vi i alla fall en himla fin dag! Bare en sån här sak att vi tog ett break och rastade Tyr, Gretas otroliga hund <3. Gällande uppsatsen kämpar vi på och räknar med att vara klara med ett PM under slutet av denna veckan eller början av nästa.

Efter en vända med Tyr i skogen!

I vanliga fall har jag min patient på tisdagar men på grund av anledningar så flyttades det till onsdagen istället. Istället blev det extra tid för mig att läsa in mig på behandlingen som vi genomför samt att jag tog tid till att skriva feedback på en kursares patientbesök.

Fixade en del ärenden, pysslade med att försöka planera upp resten av veckan för att minska på stressen och det okontrollerbara och mötte upp syster för att gå och ta ett dopp i Brunnsviken. Var lite stressad och inte så sugen att avbryta mitt fix för att bada – men OJOJOJ vad bra det var för mig! Kom sen hem och fixade lite plugg inför patient imorgon och handledningen på torsdag innan jag började kolla på 22 juli.

Bad med syster! Detta dock för några veckor sen -nu är det betydligt kallare och mörkare!

Avslutade med serie och godis!

Onsdag

Vaknade tidigt och kikade hur USA:s val rullade på. Oklart så jag tackade mig själv att jag inte satt uppe under natten. Stack och tränade vid 06.30 och landade sedan hemma för frukost och hemmafix innan det återigen var dags för seminarium. Idag var fokus på följande:

  • Dysmorfofobi eller BDD (body dysmorphic disorder)

Efter det hade vi en lucka innan vi hade expertpanel för att diskutera de olika seminarium som varit under veckan. Lärorikt, spännande och idag lite mycket frågetecken även efter panelen, hah.

Då jag flyttat min patient fick jag smita tidigare från expertpanelen för att hinna preppa inför patienten på mottagningen. Så mellan 15.00 till 18.30 var jag på mottagningen för att förbereda, ha patient, skriva journal, skriva sessionsrapport och ladda upp ljudfil. Det blir en del att fixa med minsann.

Som avslutning på kvällen följde jag traditionen av Bonde söker fru-kväll hos Sofie. Drömhäng och jag är så glad att vissa av de jag ändå träffar genom skoluppgifter också är mina närmsta vänner – så jag inte blir socialt isolerad trots rådande situation.

Torsdag

Vaknade hos Sofie och smet upp för jobb klockan 07.00. Efter klassen höll jag tummarna att Trafikverket skulle ha lugnt hos sig – så jag tog mig dit för att fixa mitt körkort som går ut om några få veckor. Blev en ordentligt ful bild, inzoomad till tusen – men övervägande bara skönt att ha det gjort. Hann sedan mellanlanda hemma med pluggfix, disk och vattna blommor innan jag gick till skolan för att käka lunch med Sofie och ha handledning gällande patientarbetet.

Håller alltså träningspass live torsdagar 07.00. JOINA!!

Det är allt som oftast tomt på KI just nu.

Kvällen blev lugn och bestod av snack med Sandra i telefon, middag och bokläsning i soffan. Något jag övar på att göra för att komma ner i varv.

Fredag

Uppe med tuppen sista dagen på veckan! Körde åter träning vid 06.30 och var efter det faktiskt väldigt taggad på att skriva på PM:et till uppsatsen. Greta kom förbi och vi skrev och diskuterade i några timmar. Då Greta och jag har patienter på helt olika tider kör vi uppsats på förmiddagar på både tisdagar och fredagar – för att få ihop till en dag, som nu är planen. Så när Greta lämnade körde jag en lunchpaus och promenad i solen innan jag fortsatte med lite uppsatsjobb följt av att grundplanera upp min patients behandling. Hade tänkt på det länge och känns OTROLIGT att ha fått en bättre överblick.

Prepp deluxe!

Mötte upp Shady för en promenad och snack och sen hade jag en lugn kväll med fix, snack, snacks och en dokumentär om Generation Porn.

Lördag

Vaknade tidigt och körde en PT-kund på distans hemma från lägenheten. Körde YinYoga följt av att ha ytterligare en kund – men nu utomhus. Så skönt med fint, krispigt väder! Knatade hemåt, sa hej till Sandra på vägen och landade hemma för lunch och intressant snack med en kompis. La lite tid på att skriva PT-pass och klasser och chillade i soffan.

PT-online med en av mina GRYMMA kunder

Lördagskvällen då? Ja det är ju ingen dans eller utgång så långt ögat kan nå just nu. Så jag spenderade kvällen med att hänga med syster och mamma. Dröm att stå nära familjen och ha två av tre i samma stad <3 Det blev pyssel med vårrullar, spel, godis, fika och filmen 438 dagar. Bra kväll!

Söndag

Startade dagen med frukost, fika och lite häng i soffan hos mamma. Hade kunnat ligga kvar så länge till men med en syster och mamma som ville ut så var det bara att haka på. Syster och jag mötte Sandra för kallbad och några timmar senare sågs vi hemma hos mig för middag och Björnstads-häng. Mysigt avslut på veckan!

Har hittat nytt bra badställe!

Nästa vecka är relativt lik denna. Med seminarium och expertpanel måndag och onsdag, uppsats och patient tisdag och fredag och handledning på torsdagar. Kommer i dagarna komma upp ett inlägg om patientarbetet också – så är ni nyfikna på hur det ser ut och vad vi gör inför handledning och liknande så kommer det inom kort!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar