Första året på psykologprogrammet – en sammanfattning

Ojojoj, vilka månader jag har bakom mig. Första året som psykologstudent är slut och jag har nu 20 % avklarat. Tiden har rusat fram och det känns faktiskt otroligt skönt att ha fyra år kvar. Så vad har hänt under dessa månader som gått? Vi hoppar in i respektive månad och kollar läget helt enkelt, såväl på skolfronten som resten av vardagen.

Augusti
Började skolan i slutet av månaden. Pirrig i magen och en liten oroskänsla av ”är detta rätt?!”. Många intryck och många nya människor så det var bara att hålla huvudet över ytan och andas. Bra mottagning av oss nya studenter med såväl grillning och lek som fest och punchdrickande. Vi hade bland annat OS-sittning där jag var den gröna ringen och hade en magiskt bra kväll. Parallellt med allt jippo drog pluggandet snabbt igång, introduktion till psykologi med Jenny var det som gällde. Jag fick då snabbt en positiv och härlig känsla av såväl klassen som skolan. Hittade snabbt en klick med människor som jag idag i princip inte har en dag utan kontakt med. Älskar det! Började hålla fasta klasser på Rosa Skrot, något jag tycker är helt fantastiskt av flera anledningar. Jag får hålla kvar en fot i träningsbranschen, jag ÄLSKAR Rosa Skrot och jag får en extra inkomst.

img_5536

OS-sittning

September
Syster flyttade till London och lämnade ett tomrum men också världens finaste present i form av veckomeddelande varje vecka fram till jul. Som att hon var hemma lite hela tiden. Hade under september min första tenta på psykologprogrammet – introduktion till psykologi. Tentapluggade ordentligt både själv och i grupp och var väl förberedd. Kände mig lite mer varm i kläderna efter tentan och nu var det bara att fortsätta på samma spår. Hann under september också ha en psykologdag med tema Harry Potter, lekte lekar hela dagen och dansade natten lång. Bra dag! Var med och startade upp Klimatföreningen på KI med bästa Sandra i spetsen. Lyckades få en magiskt fin logga med hjälp av Anton Lamme och arbetet att sprida oss satte igång.

img_5776

Plugg i biblioteket

img_5822

Plugg hos Sofie – med äppelpaj och magisk miljö

Oktober
Började blogga för Karolinska Institutet, vilket kändes väldigt kul och givande. Tentade min andra tenta, nu i grundläggande biologi med tema evolutionen. Var mitt i plugg och jobb hemma en vända i Småland och ledde uppvärmning samt sprang Vildmarksloppet. Nästa år kör vi igen så då är ni välkomna! Jag gick också på en föreläsning av Björn Liljeqvist och fick lära mig mer om studieteknik. Kanske inte tagit efter av alla råd – men en hel del har jag bitvis plockat upp. Läste vidare på grundläggande biologi men nu med fokus på kroppen, i och med detta klev vi in i dissketionssalen och var med och kollade på hjärnor och kroppar. Sjukt spännande men också lite läskigt. Kursen grundläggande biologi var för övrigt magiskt bra, mycket på grund av fina Lotta som hade koll på oss med varm hand. dagarna var inte bara plugg – hade Toga-sittning och dansade för första gången en hel natt iklädd ett lakan. Mormor och morfar kom också och hälsade på vilket också blev ett perfekt avbrott i plugg och annat.

img_5904

Föreläsningen med Björn

felicia

Min blogg!!

img_6155

Mormor, morfar och jag <3

img_6085

Togasittning

November
En lite grå och tung månad lyftes upp av såväl träning och halloweenfest som en vinst av en matklocka. Plugget var lite tyngre än föregående kurser, det var nämligen nu dags för statistik och metod. Inte den roligaste eller mest intressanta delen av kursen Experimentell psykologi. Desto roligare blev det när vi skulle utföra experiment (först i januari dock) Skrattade så mycket med min grupp – Fredrik, Martin, Emelie, Emilia och Belinda – bra crew minsann! En period av att vara extremt mycket sjuk började dock, halsfluss på halsfluss och feber på feber. Roligare var det då att ha vårt första Miljöevent med Klimatföreningen på KI. Dessutom hälsade jag på syster i London. Så kärt återseende!

img_6236

En liten vindruvsklase (eller inte så liten – ganska otymplig…)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Klimatevent

Processed with VSCOcam with c1 preset

Sandra, jag och Greta på eventet

img_6576

London och syster

December
Tiden rusar på! Snart jul och snart en termin avklarad. Jag fyllde år i december och blev grundlurad och firad av fina vänner från skolan. Trots feber var det en magiskt bra dag som fyllde mitt hjärta till bredden! Tentade av sista tentan innan jul, perception och uppmärksamhet. Julen spenderades i Ramkvilla och syster och jag började med traditionen att julbada efter jullöpningen. En gång är ingen gång sägs det men jag ser det redan som en tradition.

img_6661

Födelsedagsfirande

F

img_6633

Plugg, plugg, plugg

img_6864

Trappkort på julafton

Januari
Nytt år och ny kraft! Som sagt gjorde vi nu experiment och jobbade med statistik för att se resultat. Roliga och intensiva veckor som avslutades med en miniopponering. En helg i Göteborg för att fira Åsa och sedan drog vi åter igång med statistik – denna gång var det dock till och med roligt (!!). Bra vändning! Gick också parallellt med skolan en utbildning för att bli Storasyster på Tjejzonen. Ett volontäruppdrag jag är väldigt glad att vara del av. Bockade av statistiktentan och fortsatte på andra delen i kursen om Kognition. Kognitiva processer var det nu som gällde.

img_7550

Firade Åsa, 25 år i Göteborg

img_0066

Åt magiskt god mat på utbildningen till Storasyster

Februari
Plugget rullade på, drog iväg på en Londontripp till, jobbade på och längtade efter vår och värme. Spännande kurs då vi pratade om såväl minne som sömn. Korta februari gick snabbt förbi och dagarna maxades.

img_0239-2

London! Igen!

Mars
Tentade av kognitiva processer efter intensivt pluggande. Vårsolen hälsade på titt som tätt och så även energin i min kropp. Vi gjorde åter ett experiment – denna gång undersökte jag och min grupp hur kognitionen påverkas av HIIT (högintensiv träning) vs yoga (lågintensiv träning. När vi tillslut slitit vårt hår och fått klart det hela hade vi ett litet, men välbehövt glapp inför nästa kurs. 

img_0488Skärmavbild 2017-03-17 kl. 13.39.59Skärmavbild 2017-03-17 kl. 13.46.18

April
Socialpsykologi kursen började och jag fullkomligt älskade kursen. Spännande och extremt lärorikt. Sorgligt nog var det även denna månad terrordåd i Stockholm – men vilken kärlek som spreds efter attentatet. Vi hade klädbytardag på Karolinska med Klimatförningen, väldigt lyckat och definitivt ett återkommande event. Utöver detta så fyllde min mormor år och vi firade med teater och middag. Sofie och jag tog också en tripp till Skövde och Göteborg och skrattade oss igenom en helg från start till mål.

img_0981

Klädbytardag

img_0985

Klädbytardag

img_1019

Skövde på G till Göteborg

img_1110

Mamma, mormor och morfar 

Maj
Slutspurten innan sommarlovet och jag pluggade på som vanligt, hade en bra pluggplan och därför tog inte tentan skada av att jag skadade foten ordentligt. Inte för att det var det jag hade hoppats på när jag såg till att vara i fas med skolan 😉 Tentapluggandet tog heller inte skada av en tripp till London med pappa. Det må låta tråkigt men planering är A och O. Tentan bockades sedan av och en liten känsla av att sommarlovet var på ingång kröp på.

img_1456

Jag, pappa och syster i London!

Juni
Här är vi nu och jag har SOMMARLOV! Känslan är inte riktigt här än, kan inte förstå att det inte bara är en långhelg utan tror nästan att jag ska till skolan om inte idag så i alla fall imorgon. Så är dock inte fallet utan nu är det uppehåll på kurslitteratur, tentaplugg och inlämningar för ett tag.

img_0333

Yeeey! Starkt jobbat! Ett år! 

img_1836

Nu vill jag ha sommar och sooool!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar