Första dagarna på jobbet

Publicerat: 26 juni, 2019

Huvudet är rätt bra slut efter tre första dagar på jobbet. Mitt första jobb inom psykiatrin och det känns så bra att få förankra en hel del av vad jag kan – men också att komma ut och se verkligheten istället för att bara läsa mig till allt.

Mycket information och intryck gör det ibland svårt att tänka klart efter arbetsdagens slut. Dock är det väldigt kul och otroligt utvecklande såväl som utmanande vilket gör att jag ändå ser så mycket fram emot vad som kommer. Ni kommer inte få hänga med så mycket på jobbet, då sekretess gör det omöjligt. Dock kommer en hel del relevant ändå komma upp. Så som bryggan mellan att plugga och att ta sig ut i arbetslivet, hur en kan handskas med att vara ny på jobbet och hur en arbetsdag inom psykiatri Stockholm ändå kan se ut.

Bästa tipset mot mosad hjärna – rör på kroppen, sov, ät, gör något kul och framför allt ge dig vila mellan varven!

6 kommentarer

Fredrik Sterner

Fredrik Sterner

Det låter rimligt. Jag ska prova och se hur mycket jag hinner. Plugget är ju som sagt viktigast! Vi lär ses, på Tegen eller på KI :-)

Fredrik

Fredrik

Hej, Jag har sökt till KI i höst (psykolog) och jag undrar lite: 1. Var på campus håller ni hus? Jag vet inget om KI men jag kommer bo i Vasastan och undrar mest hur nära jag kommer ha. 2. Jag såg en skivstång i ett annatav dina inlägg. Vart ligger närmaste crossfitbox? :-)

kistudentenfelicia

kistudentenfelicia

Hej Fredrik! Först och främst, vad kul att du sökt till psykologprogrammet på KI! Bra val tycker jag (något partisk kanske, haha). Kul också att du skriver med frågor, ska försöka svara så gott jag kan. 1. Som du kanske vet har KI två campus, ett i Solna och ett i Huddinge/Flemingsberg. Psykologutbildningen är i Solna, vilket alltså är väldigt nära Vasastan. Campuset ligger på gränsen till Vasastan så förmodligen kommer du ha nära till plugget, jag själv bor också i Vasastan och har en kort cykelväg till skolan :) 2. Åh kul att du frågar efter crossfit! Närmsta till KI skulle jag säga är Crossfit Nordic, men i Vasastan har du även F4L Crossfit Vasastan vilket är lite billigare än Nordic. Bilderna på min blogg kan vara från lite olika gym, men gissningsvis kan en del bilder vara från KIs egna gym i Huddinge/Flemingsberg. Det har varit på tal att även vi i Solna ska få ett gym och jag har förstått det som att det ska vara klart i höst - men vågar inte lova något för det sägs att det varit på tal länge ;) Har heller inte varit där och kikat då jag var på utbyte terminen som var, men i höst vet vi svaret ;) Hör gärna av dig om du har fler funderingar!

Fredrik

Fredrik

Såg inte ditt svar förrän nu! Tack! Precis börjat på programmet. Tränar på Crossfit Tegen. Trivs mycket bra. Jag har dock letat rätt på ett extrajobb inom psykiatrin (jobbade där innan jag började på KI) men känner mig osäker om jag kommer hinna med mycket jobb vid sidan av just nu. Vad är din erfarenhet med att jobba vid sidan av?

kistudentenfelicia

kistudentenfelicia

Hej igen Fredrik! Oj vad kul med Tegen! Ska precis börja köra så att jag bland annat kan få tillgång till Tegen, kan ju ta sällskap en gång framöver!! :D Personligen tycker jag att jobbet för mig allt som oftast är positivt. Men ska erkänna att det ibland känns mastigt att få plats med plugg, jobb, träning och annat en vill få plats med. Efter en heldag i skolan följt av att träna, hålla klass och ha PT-kunder så är jag rätt bra slut i kropp och huvud när jag väl landar hemma. För egen del är det därför viktigt att inte jobba för mycket och låta det ta allt för mycket av återhämtning/pluggtid för att det ska bli en ond spiral av att aldrig hinna med. Dygnet har ju trots allt bara 24 h så även om plugg och jobb får plats får en såklart avväga för fritiden som eventuellt försvinner. Personligen är jag glad att jag jobbar relativt få timmar och allt som oftast är ledig om helgerna. För annars försvinner kvällar och helger så sjukt fort! MEN alla är olika, vissa i klassen jobbar hela dagar, vilket jag hade tyckt varit svårt då en får "ta ikapp" pluggtid. Men så är jag lite principfast med att jag gärna lägger tid på plugget, haha. Luddigt svar - men jobbet för mig är väldigt positivt - men jag hade inte velat ha mer jobb på fast schema. Hoppar in och jobbar lite inom psykiatrin, vilket är en sjukt bra erfarenhet - men det är när jag känner att jag har den tiden. Om det var något slags svar på din fundering?

Fredrik

Fredrik

Hej! Jag har sökt till KI i höst (psykolog) och jag undrar lite: 1. Var på campus håller ni hus? Jag vet inget om KI men jag kommer bo i Vasastan och undrar mest hur nära jag kommer ha till skolan. 2. Jag såg en skivstång i ett annat av dina inlägg. Vart ligger närmaste crossfitbox? :-)

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar

En träningstokig psykologstudent med rötterna i den småländska byn Ramkvilla – det är jag. Mitt namn är Felicia Stålhand och sedan hösten 2016 studerar jag på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet.