Friluftshelg deluxe

Syster och jag har haft tre väldigt fina dygn tillsammans i Härnösand. Det känns så himla lyxigt att ha en syster alltså, världens bästa grej att få en bästa kompis som kommer vara vid ens sida genom hela livet. Bra grej!

I fredags var det ordentligt mulet och blött så när syster gick syster till jobbet tidigt, så passade på att hänga inne i hennes lägenhet. Drog mig lite i sängen, jobbade med mina PT-kunder och klasser och planerade lite i kalendern. Sen var det dags att ge sig ut i regnet och möta syster på Sida för att kolla in hennes jobb, gå en promenad och äta mat på Gula Villan. Är ni i Härnösand så rekommenderar jag verkligen Gula Villan – en restaurang som drivs med en daglig verksamhet och som har supergod vegetarisk buffé med fina sallader och röror, gott bröd och kakor till kaffet.

Ett grått Härnösand utanför rutan.

Jobb på yogamattan, så mysigt!

Mat på Gula Villan med bästa syster <3

Resten av fredagen bestod av shopping på Erikshjälpen, träning i systers sovrum/kök/vardagsrum i den 18 kvadratmeter stora lägenheten och plockmat framför tv:n.

Lördagen började med ett träningspass på utegymmet i Härnösand. Det som började med ”ska vi ta en promenad eller träna lätt” blev tillslut ett ganska tufft pass på 45 minuter. Upplägg och bilder på passet kommer för övrigt i veckan. Väl hemma åt vi frukost och efter visst övervägande som bestod av ”ska vi gå till Smitingen eller ska vi strosa på stan innan vi grillar korv” så blev valet Smitingen, sju kilometer bort. Solen sken så vi tänkte att vi passar på och är ute. När vi kommit fram märkte vi att grottorna vi gärna ville till låg en och en halv kilometer bort, så vi fortsatte gå. Eller gå och gå, rätt snabbt blev det klättring och hopp mellan klippblock och kullar. Sen kom vi fram till grottor, hav och en så fantastiskt vacker utsikt. Ännu ett tips om ni är i Härnösand!Eftersom att vi gått längre och längre bort så kändes det lite långt att vända och gå hem igen, men vi knatade på medan solen gick ned mer och mer. Trots att det blev lite kyligt och att benen var lite trötta, så ville vi hålla fast i planen om att grilla korv. Så när vi var hemma från Smitingen och grottorna dröjde det bara några minuter tills vi var ute igen. Vi ville inte riskera att fastna hemma så vi packade ihop korv, bröd och tillbehör och gick ut igen. Grillplatsen låg lite drygt två kilometer bort och när vi kom fram var det både mörkt och kallt. Som tur var fanns en eld som brann (tack ni som precis åkte därifrån!!) så vi kunde börja grilla direkt. Trots att fingrarna var stelfrusna och vi huttrade nästan hela vägen hem så var det så mysigt! Grillplatsen ligger precis vid havet och det kändes sådär magiskt härligt att äta utomhus. Ved finns på plats, ja och för vår del även en perfekt eld att landa vid. Ytterligare ett tips om ni är i Härnösand!
Väl hemma blev det en varm dusch, varma kläder, ansiktsmask, hårklippning, spel och snacks. En liten runda till utomhus blev det dock innan vi stannade i lägenheten för kvällen. Vi gick nämligen en tur till en kyrkogård för att kolla på alla levande ljus och passade på att köpa godis på vägen hem därifrån. Kollade på Så mycket bättre och såg en film innan tröttheten slog till och godiset nästan var slut.


Idag blev en lite lugnare dag, men ändå inte så lugn. Frukost, hemmafix, ett backpass (gosh vad jobbigt det är!!) följt av sötpotatis, morot och linssoppa med hembakat bröd och sen var det dags att gå mot tåget. Två och en halv timme kvar och sen hoppar jag av i Stockholm. Megafin helg <3 Som sagt, det här med att ha en syster. Världens bästa grej.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar