Gotland

Efter ett besök på Gotland undrar jag VARFÖR i all fridens namn jag inte åkt dit tidigare. För ojojoj vad fint det var! Vädret, naturen, maten och människorna – allt får minsann högt betyg. Att hitta pärlor i Sverige gör mig väldigt glad och trots att Gotlandsfärjan inte är världens mest miljövänliga så känns det fint att resa på närmare håll och framför allt att skippa flyget och passa på att se Sverige.

Då vi åkte så pass sent på sommaren var det inga problem att boka färja och även boende relativt sent inpå. Högsäsongen var definitivt över vilket märktes på en del ställen som redan stängt för 2019, att det bitvis var folktomt och att vi på båten dit och hem kunde ta hur mycket plats som helst. Visserligen kanske vi inte hade samma vädergaranti som i juli, men vi lyckades pricka in flera dagar med väldigt fint väder och bara en dag med mulet och lite regn.

Så vad gjorde vi? Efter en biltur till Oskarshamn, parkering av bilen på långtidsparkering och incheckning på båten så käkade vi lunch, glass och hängde på soldäck. Rätt som det var så var vi framme och vi begav oss till vårt boende, en liten mysig lägenhet intill Österport. Resten av dagen strosade vi lugnt runt i Visby, körde ett litet träningspass i trädgården, åt tacos och bara var.

Även andra dagen blev en dag för att bara vara. Vi hängde (nästan ensamma) på stranden, badade i det lite kalla vattnet och strosade runt. Avslutade med solnedgång och thaimat.

Tredje dagen blev en cykeldag då vi cyklade till Själsö bageri, Lummelundagrottorna, olika gårdsbutiker, Högklint och Fridhem. Hade med oss picknick och avrundade dagen med bubbel och vin. Rekommenderar hela denna dagen <3

Den lite regniga fjärde dagen spenderades med shopping, glass, promenerande för att leta efter ett kalkbad som vi inte hittade, fika, uteträning och sen kombon thaimat, pasta, vitlöksbröd, oliver och pepsi max. BRA DAG TROTS MULEN START!

I lördags var det dags för bilutflykt. Vi hyrde en bil nere vid hamnen och brummade sedan iväg. Första etappen var att ta sig till Fårö, där kikade vi på raukar och hälsade på får. Vi åkte sen vidare till MAGISKA blå lagunen. Wow säger jag! Mycket vackert – och väldigt kallt vatten. Åkte vidare till ett annat kalkbrott vid Kyllaj innan vi begav oss hem för bubbel och besök på Crepperian i stan.

Sen var det dags att packa och kliva upp i ottan för att hinna med båten vid 07.30. Som tur var kunde vi sova i en soffa nästan hela vägen till Oskarshamn och var ändå framme utvilade. Tackar Gotland för finfina dagar och säger absolut på återseende.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar