Håll kontakten med nära och kära – på distans

Många känner sig i nuläget ensamma. Många jobbar eller pluggar hemifrån. Evenemang blåses av. Den vanliga sociala kontakten är sig inte lik. Påsken närmar sig. Många som hade tänkt hälsa på familj och vänner har fått ställa in på grund av Covid-19. På många sätt blir vi påverkade socialt av de rådande omständigheterna vi har. Så hur ska vi förhålla oss till dessa? Hur ska en på bästa sätt hålla kontakt med nära och kära? Hur ska en känna sig mindre ensam i tider som dessa?

Här kommer mina topp tre tips för att hålla den sociala kontakten vid liv.

Gör aktiviteter – men gör de på ett nytt sätt

Vi kan inte köra på som vanligt. Men med det sagt så behöver vi inte stänga ner oss helt. Dock måste vi tänka till och göra på nya sätt. Så att använda sig av videosamtal är ett BRA TIPS i dessa tider. Så lite av vad jag har gjort senaste veckan är att jag har deltagit i JORDENS roligaste quiz som bästa Greta styrde upp ( <3 <3 <3 ), har styrt fredagsdans, kollat på Gift vid första ögonkastet, haft PT-kund och haft klimatföreningsmöte. Allt över videosamtal! Då syster och jag inte kan åka ner till pappa i Småland som tänkt ska vi på fredag äta middag och spela ihop vidoelänk. KI har också fika varje måndag för studenter och det går alla tiders att såväl äta middag eller fika ihop som att bara snacka över en vidoelänk.

 

Fredagsdans!

 

Klimatförningsmöte <3

 

Håller träningspass live torsdagar 07.00. JOINA!!

Påskmiddag med pappa och syster <3 <3

Här inspelning av träningsfilmer för Skrotet, men även kört PT på vidoelänk 🙂

Ring till vänner och familj

Försök få till daglig kontakt. Mer än bara text. Hör någons röst. Samtala. Passa på om du är ute i solen, tar dig från ett ställe till ett annat eller om du bara chillar hemma. Men då tipsar jag ta mig tusan mer om video för det funkar alla tiders att se varandra också! Kanske kommer du höras oftare än vanligt med vissa personer – och kan därför få en positiv faktor i det hela.

Starta projekt tillsammans

Det du gör när du är hemma – gör det med andra! Som att plantera, brodera, pyssla eller laga mat. Bjud in folk till dina projekt och gör det till en kul grej. Jag ska tillexempel snart börja odla och ska knyta egna amplar till köksfönstret. Det känns himla mysigt. Vill du joina, så hojta till! Många utmaningar bubblar även upp inom social media. Ibland kan jag tröttna på det, men vissa är kul! Som att ta på en tröja och stå på händer samtidigt 🙂

Redo att knyta amplar!

Gjort eget nötsmör – BUSENKELT recept kommer!

Gör utmaningar ihop – här tar jag på tröjan upp och ner – kör du med!

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar