Handstand i Flemingsberg

Inte nog med att vi har ett nytt gym i Solna – KI erbjuder också roliga träningstillfällen och workshops. Igår var jag och Sofie, som också pluggar psykologi, i Flemingsberg och gick på en handståendekurs. Så kul grej!

Anders och Lisa pratade om handstående på ett bra och pedagogiskt sätt och jag tog med mig en rad övningar för framtiden. Men som de också sa – det handlar snarare om två minuters träning om dagen, än 2 timmar i månaden. Igår fick jag lite mer glöd och kan fortsätta (den eviga?) resan mot ett handstående. Jag har lyxen att på jobbet ha en handståendegudinna så jag har verkligen alla förutsättningar som finns. Och lite till.

Så de där två minuterna om dagen då? Vad ska jag göra då? Jo, jag tänker att jag ska öva på en minuts stående med bröstet mot väggen och fötterna upp och en minuts stående med ryggen mot väggen. Under båda minuterna ska jag fokusera på att ha pekfingrarna framåt, trycka ner handen på ett korrekt sätt i golvet, trycka bort golvet från axlarna, rotera in armbågarna, peka tårna uppåt, hitta en linje i kroppen och lite andra saker. Okej, hur mycket som helst att ha i åtanke. Men att ändå stå upp och ner och försöka jobba med väggen istället för mot väggen – det ska bli nyckeln framåt.

Och hallå på tal om att KI erbjuder dessa workshops, hur lätt blir en inte hemmablind och missar allt kul finns? Det var så mycket lättare att se allt imponerande och fascinerande bland vad som erbjöds i Australien. Hemma är det lätt att gå i sin bubbla och inte kunna gå på vad som erbjuds eller inte märka vad som erbjuds. Det gäller att lyfta blicken och se på allt vi har omkring.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar