Hejdå Sofie och hej Wilsons Prom

Helgen som passerade blev händelserik på flera sätt. Först och främst på det sorgliga sättet att säga hejdå till Sofie. En galen känsla att vinka hejdå vid tåget och veta att nästa gång vi ses är i Sverige. Också så märkligt att hon i detta nu ÄR i Sverige, trots den vetskapen tror jag hela tiden att hon ska dyka upp i lägenheten vilken sekund som helst. Men än så länge har hon inte kikat fram som gubben i lådan, så får vänta med kramar till den 2 juni när jag är tillbaka i Stockholm. I och med att Sofie har lämnat och att skolan är inne på en sluttamp så börjar det sjunka in i mig mer och mer att äventyret här borta snart är slut. För vilket äventyr det har varit. Wow, jag är så glad att jag åkte!

Hur eller hur – helgen innehöll mer än avsked. Jag, Sandra, Sarah och Emilie åkte också till Wilsons Prom. En nationalpark med möjlighet till hikes och fina utsiktsplatser ungefär tre timmar från Melbourne. Vi hade en förhoppning om att se solnedgången på ett berg i nationalparken, men då solen går ner galet tidigt körde vi bevisligen lite sent och åkte istället direkt till motellet och installerade oss.

Redo för att åka! I väntan på att Emilie skulle plocka upp oss 🙂

Lördagen bestod sedan av promenerande i Toora, där motellet låg. Kikade på den magiska solnedgången och gick sen till en lokal pub i city (så mycket city det blir i ett samhälle med en stadsgata). Där drack vi cola, spelade spel och pratade med den lokala befolkningen. Så mysigt! Det blev att vi stannade kvar för middag och måste säga att trots det lilla samhället hade de ett bra utbud av mat och väldigt trevlig personal. Vi gick sedan hem till lilla motellet, lyssnade på eurovision-låtar och jag somnade som en stock.

Svårfångad men vacker solnedgång

På söndagen var det dags för hike! Vi började med kaffe och frukost i Frankston och åkte sen vidare mot Wilsons Prom, ungefär en timma bort från Toora. Vi började med Mt Oberon som vi hört mycket gott om, det tog en knapp timme att knata upp och där möttes vi av en så vacker utsikt! Magiskt!

Stopp i Frankston 🙂

Åkte sen till Squecky beach och kollade in den vackra naturen och byggde sandslott. Även det var så härligt! Perfekt väder och skönt att hänga lite på en strand innan nästa berg. För efter stranden åkte vi till Mt Bishop och gick upp för även det berget. Där möttes vi också av en så fin vy! Passade på att stanna och äta picknick innan vi traskade ner igen. På vägen ner sprang en så söt wombat in i oss – dagens bästa när hen liksom rullade in framför våra fötter! För snabb för att få på bild dock. Väl vid parkeringen fick vi i alla fall hälsa på papegojor som spatserade runt och letade mat – lite mer lättfångade på bild.

Sist men inte minst åkte vi till Whiskey Bay och fick ytterligare lite häng vid havet innan vi åkte tillbaka mot Melbourne i en magisk solnedgång. I skymningen kom dessutom fler wallabies (små kängrus) och wombats fram, vilket var väldigt mysigt!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar