Hur firar du jul?

Julen är, som alla andra högtider, en tid som firas på en rad olika sätt. Alla har sina traditioner och julen kan således se ut på extrem skilda sätt. Är lite roligt tycker jag. Att en helg med så extremt mycket tradition kan se så olik ut. Allt ifrån att en alltid åker till solen  eller träffar hela tjocka släkten till att en väljer att inte fira alls.

Min jul har än så länge gått i traditionens tecken och mer eller mindre sett ut som den alltid har gjort. Eller lite ändras det från år till år men principen är densamma. Syster och jag la dock till en tradition i år. Vanligen kör vi ett jullöp – så även i år – men nu plussade vi på med ett juldopp i sjön också. Galet kallt men tack och lov ingen is att knacka hål på. Får se hur traditionen artar sig om det är tjugo grader minus och is nästa år…

 [wpvideo 3syropcw] 
Från 13.00 är det julafton hos mormor och morfar med kusinerna och resten av släkten på mammas sida – glögg, mat, Kalle, kakor, julgodis, trappkort och så gröt till Karl Bertil Johnsson. En mysig dag som ger en skön känsla i kroppen.Vi får dock se hur det blir nästa år. Blev lite sugen på kusin Wilmas idé om att skapa en galen jul med känsla av Tomten är far till alla barnen. Vi får se hur det går med den saken.

   
   
I familjen Stålhand har vi dock en jul kvar att fira. På onsdag åker jag och syster tillbaka till Stockholm och då blir det mammajul. Julen är, likt för många andra, en upphackad högtid. Detta gör att en får fira många gånger och vid många tillfällen – vilket en kan se som en fördel. Jag förstår dock att det för vissa inte alls känns som en fördel. Mer som något jobbigt. Det är okej att känna så också. Julen är inte en tid på året som måste vara och kännas på ett visst sätt. Julen kan vara dagar som alla andra.

Plugget har fått ligga på is. Tentan som kommer den 3 januari har jag lite förträngt. Istället maxar jag Småland. Är här så pass kort och som alltid går tiden otroligt fort. Syster bokade nya biljetter så vi stannar en extra dag. Trots det hinns såklart långt ifrån allt med. Tur att Småland finns kvar.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar