Ladda om och ladda upp

Tempot i skolan har dragits ner avsevärt denna veckan, något som var otroligt skönt. Jag har gjort annat utan att tänka en tanke på om jag verkligen hinner och utan andan i halsen. Veckan har än så länge varit hur fin som helst – och bättre kommer den bli. Dels är det en intressant och givande vecka – med fokus på hållbarhet i arbetslivet och studentlivet, etik och moral, specialistutbildningar och psykologens historia.

Speciellt från veckan så tar jag med mig det faktum av hur en ska jobba för att vara hållbar. För sig själv såväl som för andra. Redan nu vet jag att jag kommer få jobba med det hårt och därför känns det sunt att prata om och diskutera i förväg. För hur räcker en till när jobbet är emotionellt och tidsmässigt krävande? Såklart svårt inom flera branscher men inte minst inom hälso- och sjukvård.

Jag tar också med mig inspiration från tre olika psykologer som kom på besök och berättade om deras arbeten – en specialist inom neuro, en skolpsykolog och en arbets och organisations psykolog. Besök är alltid kul tycker jag, det belyser bredden på arbetet och det känns skönt att ha i åtanke när en själv inte är helt säker på den klassiska kliniska vägen. Då jag vill jobba på en mer samhällsnivå med hälsa så var det givande att få höra olika vinklar av samma yrke.

Sen ska jag inte sticka under stolen med att veckan har varit skön då den inte varit speciellt krävande. Det behövdes efter en chockstart för såväl hjärnan och kroppen. Så jag har också hunnit med en massa kul saker! Jag har tränat och svettats (förvisso precis som vanligt men ändå), jag har jobbat och hängt på Rosa Skrot, firat ett år med Rasmus genom att gå på bio (Blackkklansman – se den!) och äta thaimat, fotats till en liten intervju och ett omslag till KI-tidningen och haft Åsa på besök från Göteborg. Ikväll ska jag möta upp syster som är på besök i Stockholm och imorgon kommer kusin Emelie hit. Dessutom är det Amphiox-sittning och eftersläpp på lördag, så dans natten lång är på ingång. Så ni förstår – en fullproppad vecka av härligheter!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar