Ljuset och energin är tillbaka, känner ni?

Vi klarade det. Vi klarade en höst. Vi klarade en vinter. Precis så känns det. Som att vi precis klivit ut ur en mörk och dyster grotta och har hittat guld och gröna skogar. Eller ja – nästan så i alla fall.

Tänker inte alltid på hur mörkt och dystert det är ute och hur mycket jag påverkas av det. Förrän ljuset är tillbaka. Då känner jag extrem skillnad och kan härleda de senaste månadernas låga energi och liksom andas ut. Det vara bara hösten och vinter som kom och påverkade mig. SÅ tänker jag – att är det inte lite sjukt? Varje år när vintern börjar ta slut så känner jag en suck av lättnad. Är det fler som håller med? Som också kan känna en enorm glädje, såväl kroppsligt som själsligt, att ljusare tider är på ingång?

Så det är med glädje jag välkomnar längre dagar, mer ljus, en energifylld kropp och så småningom också värme. Det känns fantastiskt. Jag må vara född i december – men våren och sommaren är absolut min tid på året. Nog för att hösten och vintern har sin charm som jag absolut uppskattar – men när våren kommer år efter år inser jag att det är då jag är i mitt esse. 

Sol vid hornbergstrand

Det finns hopp om våren!


Dethär. Att se en morgon gry. Så. Himla. Magiskt.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar