Malmöweekend

Som jag nämnde ovan så åkte syster och jag till Malmö för en weekend. I början av sommaren gick planerna på om vi skulle vandra någonstans, båtluffa i Stockholms skärgård eller åka till Berlin. Tillslut landade det ändå på Malmö då vi kunde och ville kombinera det med dagar i Småland. Då Malmö bara ligger två timmar bort med tåg från Växjö så va det ett smidigt och bra alternativ. Dessutom har jag varit väldigt lite i Malmö och kunde därför passa på att utforska staden.

Så i torsdags körde pappa oss till tåget och redan vid 11.00 var vi på plats i Malmö. Vi hittade vårt boende, ett rum som vi hyrt genom airbnb som visade sig vara väldigt fin och även ha en magiskt vacker takterrass med utsikt över Malmö. Packade in oss och började i typisk Malmö-anda med att hitta ett falafelställe. På Jalla Jalla köpte vi falafelrullar för 35 kronor (!!!) och satte oss i en park för att käka. Dagen fortsatte med att kika i second hand affärer men ganska snabbt insåg vi att värmen skulle ta kol på oss, så istället gick vi till Ribban för sandhäng. Köpte med oss frukt och cola och badade i havet, sov på stranden och bara njöt. Så fint och så otroligt skönt att bara vara.

På väg från stranden såg vi att Friskis höll på att styra upp gympa så vi fick för oss att vara med. Dock insåg vi minuten innan skulle dra igång att det var barngympa första timmen och vanlig träning först en timme senare. Men ombytta (hehe, om bikini och linne räknas) som vi var så passade vi på att köra ett eget pass innan vi knatade hemåt, handlade plockmat och satte oss på takterrassen för att spana ut över solnedgången över Malmö.

Efter en god natts sömn väcktes jag av en pigg syster, halvt sovande följde jag med henne upp till terrassen för ett kort träningspass innan frukost. Dagen blev sedan liknande som föregående, då shopping i second hand butiker varvades med att sola, bada och läsa vid havet. Vi bytte dock till brygghäng och kunde bara några steg iväg dyka ner i det varma vattnet. Kvällen bestod av pasta och tomatsås på terrassen, följt av spel och en mininap innan vi gick till Moriskan och drack öl. Fint avslut trots skavsår av kilklackarna.

På lördagen packade vi ihop oss och strosade runt i ett något svalare Malmö innan tåget gick mot Växjö. Så sammanfattningsvis gav Malmö otroligt god falafel, fint väder, bra second hand shopping, bra bad och en FANTASTISK takterrass.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar