Moment två på Differentiell Psykologi

Efter moment ett som var fyllt av reliabilitet, validitet och uppbyggnad av ett test så känns det FANTASTISKT att starta moment två med fokus på olikheter på en rad olika sätt. I veckan kommer vi få föreläsningar om bland annat intelligens, personlighet, mindset, self-esteem, samhörighet, social tillhörighet och inre motivation. Väldigt spännande tycker jag. Momentet kommer sedan att avslutas med en forskningskonferens där vi får presentera en artikel inom området. Självklart kommer ni få följa med på vägen dit och se en glimt av konferensen.

Det känns extremt kul att känna sig taggad på att sitta i föreläsningssalen igen. Ska erkänna att även om förra momentet var lärorikt så tyckte jag att det var tungt. Nu är jag mer med på banan på vad vi läser och varför vi läser det och den känslan är just nu oslagbar. En får dock lära sig det där. Att vissa delar av kurserna får ens enda fokus vara att hålla huvudet över vattenytan och kämpa på så gott det går för att klara av det och få det överstökat – medan vissa delar får en att verkligen vilja läsa mer. Tur att alla är olika och uppskattar olika delar olika mycket.

Så en ny vecka på ingång. Jag är peppad. Haft en skön uppladdning både i slutet av veckan och i helgen. Har brunchat med bubbelbrudarna, haft lycka till på första tentan fika för T1orna, jobbat på Skrotet, haft event på Drottninggatan tillsammans med en nyöppning av en butik, mycket prat med syster i Nepal, fika med fina människor, tid i soffan och kramar från mamma.

IMG_2461IMG_2457IMG_2459

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar