Nästa sista tentan innan jul

Decemberstarten har rullat förbi. Jag har fyllt 25 år. Julen är på ingång. Det betyder att det börjar dra ihop sig mot något slags jullov. Nu är det ju inte riktigt som när en var yngre och verkligen var ledig i ett antal veckor – men en får helt enkelt skapa sig ett jullov. Plugga smart innan och smart efter jul. Nu var det dock inte det jag tänkte skriva om – utan att det idag var dags för näst sista examineringen innan jul. Det var en muntlig tenta av det arbetet vi gjort i våra forskningsgrupper.

I grupper om 5-10 personer skulle varje person redovisa om sin forskningsfördjupning. I mitt fall berättade jag om Tidig upptäckt av autism och utgick ifrån arbetet som jag och min forskningsgrupp gjort. I det arbetet hade vi fyra vetenskapliga artiklar och tre populärvetenskapliga texter som vi jobbade och diskuterade kring. Ett arbete som i början kändes övermäktigt och spretigt men som när vi väl hade börjat kändes spännande och kul.

Tack vare dessa examinationerna så får en mycket information av alla andra forskningsgrupper såväl som fördjupning i sin egen. Så under tre timmar av redovisningar i den lilla gruppen fick jag inte bara redovisa och svara på frågor utan också lyssna på andra spännande ämnen. Det jag slås av, gång på gång, är dock hur mycket en kan vrida på såväl vetenskapliga artiklar som populärvetenskapliga texter. Vill en ha resultat åt ett visst håll – ja då går det rätt bra ofta att fixa det. Så kritiskt förhållningssätt är bra inte bara när en läser Expressen (då är det ett tokmåste för övrigt!) men också vid artiklar som är publicerade. Så efter tre timmar av redovisningar och funderingar i det lilla rummet var syret lågt och huvudet rätt bra segt. Lite plugg innan handledningsmöte för min roll som Storasyster på Tjejzonen fick avsluta onsdagen.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar