Ny kurs och (snart!) tillbaka i skolan 

Igår började mina kursare (och jag, hemifrån i efter-operations-soffan) andra kursen för terminen. Andra och sista minsann. Det känns så konstigt. Å ena sidan tycker jag att vi gått i en evighet sen sommaren och att vi snart borde ha sommarlov igen. Å andra sidan känns det helt sjukt snabbt att vi efter denna kurs är framme vid ett nytt år och redan gått en termin sen sommarlovet. Hur som haver så är det dags att påbörja kursen som kommer sträcka sig fram till januari 2018. Fram till att vi är 30% psykologer (!!). 

Kursen som vi kickat igång är utvecklingspsykologi. Igår läste jag i kursboken för att vara ikapp och även om det mesta var repetition från termin ett eller två så tyckte jag det var spännande att läsa. Så denna kurs blir en djupdykning i hur utvecklingen ser ut hos oss människor. 

Vi kommer avverka två moment inom kursen. Varpå det första kommer innehålla såväl muntlig tenta, skriftliga tentor, diskussionsseminarium (där jag ska prata om barn till homosexuella, så spännande!), genusseminarium och en forskningsfördjupning i grupp. Just nu ska jag ärligt säga att det är lite virrigt i huvudet och lite många olika projekt som ska i hamn under samma tid – men det ska nog gå strålande. Tycker dock alltid det kan bli lite klurigt när grupparbete ska rulla på parallellt med föreläsningar och andra seminarium. Hoppas och tror att detta blir smidigt och att alla i gruppen vill åt samma håll. Blir så mycket lättare då! 

Idag ska jag vara med på en föreläsning för att sen gå hem och vila resten av dagen. Min grupp kring forskningsfördjupningen ska ses på eftermiddagen, men jag jobbar på med det arbetet från soffan istället. Så smidigt att kunna ha kontakten över googledocs eller liknande. Känns i alla fall skönt att snart vara tillbaka som vanligt i skolan. Några halvdagar att slussas in i och sen ska det nog få fint. Härligt att på så kort tid hinna sakna att sitta i föreläsningssalen i alla fall. Då är en förhoppningvis på rätt plats ♥️

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar