Nystart i skolan

Eller det är inte en nystart egentligen. Terminen har rullat på, mer eller mindre, precis som vanligt under julen. Även om plugget fått ligga på is till viss del så har det ändå varit med i bakhuvudet. Några massiva pluggdagar innan och efter nyår och så var det i tisdags dags att skriva sista tentan för kursen. Kursen är uppdelad på flera mindre moment så nu var det dags för en tenta i emotioner och uppmärksamhet. Ett väldigt brett område med allt ifrån törst och hunger till hur emotioner styr uppmärksamhet och hur kroppen reagerar på emotioner. Egentligen ett väldigt roligt område att läsa om – men då julen kom i vägen kändes det ibland mer motigt än vanligt. Hur eller hur så är den nu skriven vilket känns otroligt skönt.

Dock var det ingen rast och ingen ro heller efter tentan. Dagen efter kickade vi igång med det sista för den första terminen. Det sista momentet handlar om att skapa och göra experiment. Med andra ord är det en intensiv period. 

I min grupp gör vi ett minnestest där personen ska kolla på siffror och komma ihåg dessa i rätt ordning. Samtidigt som personen ser siffrorna lyssnar hen på en uppspelning. En uppspelning är på svenska och en på kroatiska. Vi ska sedan studera påverkan av om försökspersonen lyssnar på en ljudfil på sitt modersmål eller på ett språk personen inte behärskar. Ska bli spännande att sammanställa och diskutera resultatet!

Idag har vi alltså genomfört samtliga experiment. Så utöver att jag varit experimentsledare har jag också gjort mina klasskompisars tester. Hann göra omkring tio olika tester under dagen. Såväl minnestester som visual search. Nu är huvudet trött, så efter en fika ska jag handla och sen hänga med mamma och syster ikväll. Sista kvällen innan syster åker tillbaka till London och det värker lite i hjärtat redan. Men det blir bra

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar