Påsk… lov???

Att vara student innebär ibland en känsla av att aldrig vara helt och hållet ledig. Som jag nämnt innan tycker jag själv att det därför är viktigt att ha lite regler och ramar för sitt plugg såväl för att kunna känna sig ledig som att känna sig effektiv. Att plugga när en pluggar och vara ledig när en är ledig. Annars blir det lätt halvplugg som aldrig, aldrig tar slut. Därför gillar jag att strukturera upp såväl dagar som veckor. Dock är det inte alltid 8-17 som gäller för min del. Avbrott i form av jobb, fysioterapeutbesök och träning blir det, så jag planerar upp det kring allt annat. Allt som oftast blir det dock plugg från tidig morgon för att slippa sitta på kvällar efter jobb. På samma sätt som dagar går att strukturera upp gillar jag också att se över veckor. För att se om en ska lägga extra krut för att ligga steget före, för att se om en ska ha en ledig dag mitt i veckan och ta ikapp det en helg – eller vad det nu kan vara.

Så ibland får en ta lov – även om det inte står lov på schemat. Såklart beroende på hur det ser ut för en rent pluggmässigt och hur en har lagt upp plugget innan. Alla är olika och gör olika. Vissa gynnas av att ta helt och hållet ledigt över helger och köra på desto mer under veckorna medan andra vill plugga lite under helger också. Jag gillar en mix av de. Att ibland ha helt pluggfritt men ibland kunna göra lite ta ikapp grejer eller ligg steget före grejer. Jag stressas inte så mycket av att plugga någon timme här och där och sen ta ledigt och faktiskt känna mig ledig.

Så nu när påsken är här spenderar pappa och jag dagarna i Bryssel hos syster. Det blir någon timme tentaprepp här och där men sen är det fokus på att utforska staden, lära mig om EU, äta god mat, spela, köra roliga träningspass med syster, äta godis och bara vara. Idag åker vi till Antwerpen så då blir det lite tågplugg. Inte svårare än så.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar