Poddinspelning 2.0

I onsdags var det dags att spela in uppföljningen av statuspodden. Förra avsnittet jag var med spelades in innan utbytet och mycket handlade om just förberedelser och förväntningar inför det kommande utbytet. Det avsnittet finns att lyssna på här och avsnittet om psykologprogrammet finns att lyssna på här.

Nu var det istället dags att prata om hur det faktisk blev på utbytet. Denna gång hade jag dessutom bra sällskap av Oscar som under tiden som jag var i Australien var i USA för VFU – verksamhetsförlagd utbildning. Även Oscar har tidigare varit med i Statuspodden vilket du kan lyssna på här och här.

Under inspelningen i onsdags pratade vi om allt ifrån tips till kommande utbytesstudenter, om förväntningarna stämde eller inte, bästa minnet och mycket mer. Givetvis finns det så mycket mer att säga och direkt efter inspelningen sa både Oscar och jag hur svårt det är att beskriva ett utbyte rättvist. Det är så mycket en vill berätta och det är så otroligt mycket som speglas av känslor och därför i ord inte ger en hel bild. En behöver nästan vara med om det och själv känna och uppleva allt.

Innan jag åkte sa de tidigare utbytesstudenterna att det var fantastiskt men kunde sedan inte riktigt sätta fingret på vad det var som var så fantastiskt. Då kunde jag inte förstå hur de inte bara kunde säga varför det var så bra. Nu har jag själv exakt lika svårt att förklara varför det var så bra – jag kan mest bara trycka på ATT det var magiskt bra.

Jag kommer länka till avsnittet så fort det finns ute och jag kommer även skriva ett längre inlägg om utbytet. Det är såklart fritt fram för frågor och funderingar såväl nu som senare. För en annan sak jag kände efter inspelningen var hur svårt det är att minnas och få med väsentliga saker. Så fråga på om högt och lågt.

LOVE – på att göra utbyte!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar