Pride i Stockholm

Vilken folkfest! Har under flera år varit med och kollat på Prideparaden och alltid tyckt att det är en magisk dag med så mycket kärlek på gatorna. Tycker att HBTQ frågor är viktiga varje vecka och dag på året och inte bara för själva Pride-veckan men fullkomligt älskar den fina känslan som sprids under veckan.

I år hade jag och syster bestämt oss för att gå med hennes jobb på Sida, men i början av veckan gick jag, syster och Hannah på Friskis Pridegympa och då de i slutet bjöd in oss till paraden så beslöt vi att lördagens Prideparad både skulle bli med Sida och med Friskis.

Lördagen kom och syster, Hannah och jag började med att pimpa oss med glitter och färg inför paraden. Vid 12 mötte vi upp gänget som skulle gå med Sida och pimpades än mer mer färgglada bandanas, glitter, flaggor, plakat och tröjor. Vid närmare 13.30 började vi gå i paraden och oj vad mycket folk som stod och hejade på gatorna – otroligt fint att se! När vi kommit till centralen vek vi av, handlade lite käk och mötte upp Friskis som precis hade hunnit börja. Med Friskis gympade vi sedan med hela vägen till Stadion och OJOJOJ vad roliga, svettiga och skrattiga timmar vi fick. Magi på kärlek och glädje av såväl ledare, deltagare och publik.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar