PS18 i Göteborg

I fredags satte sig jag, Sofie och Sandra på tåget mot Göteborg och PS18. PS18 är en kongress för psykologstudenter i Sverige och ett tillfälle att få inspiration, nya bekantskaper och en trevlig helg helt enkelt. En helg fylld av föreläsningar, mingel, utställare och såklart en större fest.

Vi anlände till Göteborg vid strax innan fyra och gick direkt till den officiella invigningen där det bästa absolut var Dilan och Moa som körde stand up och beskrev sin audodakta psykologi och vad vi psykologer kunde hämta från den. Mycket givande 😉 Kvällen rullade på med incheckning på ett gymnasium, häng på en studentpub och utsiktscheck från Gothia Tower. Väl hemma var det snabbt i säng (aka dubbla yogamattor och en filt —> som fungerade över förväntan) för att ladda inför lördagen.

På lördagen började vi som funktionärer och bar bord och stolar, stod i garderoben och infodisken och hjälpte till så gott vi kunde. PS är ett stort event med i år 700 deltagare och därför är det en hel del logistik, fixande och funktionärer som behövs. De flesta som är funktionärer är från staden eventet hålls i, men jag, Sofie och Sandra körde en liten avstickare och joinade från Stockholmshållet. Efter några timmar där gick jag på min första föreläsning, Misse Wester. En mycket bra, givande och spännande föreläsning med syn på klimatpsykologi. Hon pratade om hur vi faktiskt ska komma fram till att ändra folks beteende och inte bara folks insikt och vilja. Vilket behövs då klimatkrisen är HÄR OCH NU. Efter en inspirerande föreläsning ställde jag mig åter i garderob och infodisk och fanns till hjälp. Göteborg bjöd på strålande sol så många passade på att äta lunch ute i solen innan de två sista föreläsningarna.

Eftermiddagen rusade på i snabbt tempo och föreläsningarna jag lyssnade på var Happy food med Henrik som handlade om hur vi bäst ska äta för att må så bra som möjligt. Frågan ”men kan du bara säga vad vi ska äta?” kom såklart upp och svaret var enligt mig ganska självklart. För det handlar inte om en sak som är bra för oss, det finns inte en hemlighet som leder fram till lycka (för vi är människor och inte robotar). Men det som i alla fall gör oss gott är mycket grönsaker i många färger och former, mycket baljväxter, bra olja, fibrer, att minska på kött, att använda mycket smaker och mycket variation och så vidare. Inte rymdraketsforskning precis.

På sista föreläsningen lyssnade  jag på Ingrid Schele som pratade om hur en som psykolog och psykologstudent ska hålla. Det jag mest tar med mig därifrån är att vi lätt tror att vi alltid kan ligga på 150 % effektivitet. Ett läge där jag är i titt som tätt och ibland förväntar att jag alltid ska ligga i. Men att det är en normalfördelning mellan att kanske ligga på 50-150 % och att det måste balanseras upp. Klok tanke men lättare sagt än att få in till acceptans för en själv.

Efter föreläsningarna gick Sofie och Sandra lite på stan, medan jag körde rehab i en park. Detta innan fix och bubbel inför banketten som kvällen bjöd på. Från Strömpiren gick en båt till Lindhamnen och där fanns en magiskt cool lokal där vi åt mat så god!!), skålade, fick underhållning och slutligen festade. En bra dag som avslutades med buss till gymnasiet, en delicatoboll och sömn. Efter en dag med extremt många möten med människor, intensivt lyssnande på föreläsningar och en ständig pigghet var det faktiskt sagolikt att sova.

Idag ska jag runda av Göteborghelgen med häng med Simon, Emelie och Åsa. Sover hos Åsa och åker tillbaka till Stockholm imorgon på morgonen.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar