Roadtrip, kräftor och nattbad

Trots att solen inte strålat så har senaste veckan varit så mycket sommarfeeling för mig. I fredags jobbade jag sista dagen på sommarjobbet på Itrim och gick mer eller mindre på semester (eller ja, sommarlov i alla fall). Firade med att somna i soffan med smink och kläder och hann inte ens poppa popcorn (!!). På lördagen var det Pride och hela stämningen ger mig varje år gåshud. Så magiskt! Det är dock lika viktigt vilken dag som helst om året att alla får ha sin kärlek och sitt pronomen. Inte bara under Prideveckan eller Prideparaden utan alltid. (<3)


Pappa kom upp till Stockholm och vi åt gott, cyklade massor och vi (eller okej, pappa) lagade våra cyklar. Åkte sedan med honom ner till Småland, varje gång han är här vill jag kunna hoppa in i bilen och åka med – och nu kunde jag det. Matpaus, sång, öppnade rutor och sömn.


Hann hälsa på broschan i någon timme och sen sova i Småland i en natt innan vi begav oss till Västkusten, närmare bestämt till Stenungsund och Öckerö. Med lite stopp på vägen – Landsbro för att åter kolla upp min onda hals, Jönköping för mobilköp och lunch och Gällstad för shopping. Kom fram till vårt första boende framåt eftermiddagen. Ett boende som var inte mindre än en kvarn. Gosade dessutom med en hund som var så söt att jag ville ta med mig den hem, gick också ner till havet, tränade syster, yogade på bryggan, åt och spelade tills vi stupade i säng. Fortsatte dagen efter med att åka mot Öckerö. Sov ungefär 90% av den genomresan och maxade de sista 10% med att sjunga högt och prata mycket. Kom fram till ett soligt Öckerö, badade i (superkalla!) havet och gjorde en repris på spelkväll i huset som vi då bodde i. Dag tre och vi började ta oss hemåt, nu med stopp på Ullared. Lite shopping innan det var min tur att färska upp körkunskaperna och ta oss hem till Småland.


I Småland har vi sedan hunnit med klassikern våffelfika hos mormor och morfar (och som alltid prat och skratt så en får lite ont i magen <3). Har hängt i solen med Emma och hunden Sigge och även där pratat och skrattat så tiden gick alldeles för fort och det var dags att dra hemåt. Tiden fortsatte att gå tokfort och därför kändes det som att jag precis hämtade Rasmus vid tåget när jag sedan skulle lämna honom. Där mellan var vi dock  på kräftskiva hos världens finaste grannar, nattbadade (klockan 02.00 – supermörkt!!), tränade och spelade.


Idag klev syster och jag upp tidigt och plockade blåbär, åt en smarrig frukost och jag fick sedan stryk i spelet När då då? Sen var det dags att sätta sig på tåget till Stockholm. Alltid vemodigt för en som hatar avsked, men också med en sån otroligt glädje och kärlek i kroppen. Fina Småland och alla människor där finns ju kvar.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar