Running club at Monash

Idag var jag med och tränade löpning med Monash Running Club. Så kul att vara med i en grupp och träna ihop, speciellt såhär på andra sidan jorden då det ger ett bra tillfälle att träffa såväl locals som andra utbytesstudenter. Det finns en löpargrupp i Caulfield och en på Clayton och min tanke är att försöka gå varje måndag då Caulfield har sin träning. Caulfield ligger en kvarts cykling hemifrån och gruppen är liten och mysig. Den är anpassad till alla nivåer och det går att utmana sig såväl om en är ny eller supervan löpare.

Vi började dagens pass med lätt löpning till en park och därefter gjorde vi ett antal övningar som uppvärmning. Själva passet bestod sedan av en fartlek med olika tidsintervaller och tempointervaller. Vilan mellan intervallerna var aktiv rörelse vilket kunde innebära lätt jogg eller gång. Den aktiva återhämtningen mellan intervallerna var lika lång som föregående intervall, så såväl löpningen som återhämtningen kortades ner successivt. Intervallerna som vi tog oss igenom såg ut som följande:

– 90 sekunder* 2
– 60 sekunder* 4
– 30 sekunder* 4
– 15 sekunder* 4

Det låter inte så tufft – men jag blev ordentligt trött och hjärtat fick pumpa på som bara den. Ett skönt pass i ett soligt Melbourne helt enkelt. Efter en fika med en av löparna ska jag nu ska jag cykla hem, duscha och göra mig redo för tisdag. En rolig dag då jag ska till Clayton för att gå på yoga, plugga och äta bowls till lunch. Hinner inte riktigt med allt jag vill göra, men det är bara att försöka hänga med bäst det går och välja ut russinen ur kakan. Ett inlägg om klubbar och event kommer framöver och då kommer ni förstå hur extremt mycket det är som är igång som en kan haka på – med allt ifrån träning och friluftsliv till barhäng, fester och kafferep.

Caulfield Campus

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar