Sista kursen på terminen

Alltså det känns helt sjukt. Men igår började vi sista kursen för terminen. Visserligen är den många poäng, många moment och sträcker sig till juni – men känslan av att det är den sista kursen är märklig. Vi avslutade förra kursen i fredags med en sammanfattning och genomgång av auskultationen. Lärorikt att höra om allas erfarenheter men också frustrerande att känna att en hade velat vara med på alla ställen. Att komma ut på arbetsplatser återkommer dock så en bredd lär vi landa på i slutändan. Så efter avslutad kurs och en helg mellan två kurser (älskar de helgerna!) startade vi igår klinisk psykologi.

Kursen består av sex olika moment varpå det första pågår under en veckas tid. Momentet handlar om samtalsmetodik och hur en på olika sätt ska driva ett samtal, lyssna in ett samtal och bekräfta ett samtal. Väldigt svårt men också väldigt lärorikt.
Idag har vi fokuserat på delarna att lyssna, att ställa frågor, att spegla och att sammanfatta. Något som kan tyckas väldigt lätt men som sätter mycket tankar i huvudet. Utöver tankar i huvudet så blir en väldigt trött i huvudet efter en dag med mycket input. Därför ska det bli otroligt skönt att byta miljö och träna och jobba några timmar. Få landa lite i allt vi pratat om och släppa alla rollspel med patienter och psykologer för några timmar. Väldigt lärorikt att köra case efter case – men tillslut tar huvudet slut och det känns som en går i hjulspår. Därför känns det lite skrämmande att bygga på det hela imorgon. Dock känns det också spännande och utvecklande så det väger upp det hela 😉

Superfint väder idag, sååå…

…premiär för utelunch!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar