Sista tentan på psykologprogrammet

I fredags skrev jag den.

Sista tentan för hela programmet. Vilken grej. Vet inte helt hur det känns men troligen bra, haha. Lite märkligt för en som har grov separationsångest över att sluta plugga SAMTIDIGT som plugget inte alltid känts klockrent och viss rädsla för vad som väntar härnäst kilar in.

Men mest känns det bra och mest är jag stolt. Kändes som jag pluggade dag och natt sista veckan. Eller okej, ärligt talat mest natt då dagarna var förlagda med föreläsningar och hemtenta-skrivande. Nätter och lite helger. Det var med andra ord en lättnad i fredags klockan 18.45 när jag klev ut ur Franklinsalen på KI.

I dessa tider kan en ju inte fira precis.

Tog däremot en helg med noll fokus på skolan vilket var otroligt skönt. Luciabadade, hängde med min mamma och syster och hade dejt med grabben över Zoom. Det nya nu.

Så full energi denna veckan? Redo för allt?

Nja. Ska ärligt säga att jag varit otroligt trött i veckan. Som att jag inte helt återhämtat mig efter förra. Plus att en hel del saker som förra veckan blev framflyttade – så som uppsatsarbete och patientarbete – låg kvar och skvalpade när veckan började. Så denna veckan började minst sagt med långa dagar och lite sömn. Fullt fokus på föreläsningar, läsa in sig på behandling till patient, sitta med uppsatsen, komma igång med nästa examination plus jobb utanför skolan. Då kan det lätt bli lite mastigt.

Kanske är jag mer skör för tokfulla dagar.

Väljer dock att se det som att jag är mer sund. Inte i bemärkelsen att jag alltid lever efter det – men att jag reflekterar mer över det. Den där bita-ihop mentaliteten finns kvar men jag är mer trött på den och ser vilka negativa konsekvenser den ibland har. TUR för mig att måndagar och tisdagar är mina längsta dagar och att resten av veckan är betydligt mer normala. Också TUR för mig att jag ändå på måndagarna går till ett jobb som jag gillar.

Idag sov jag dessutom lägligt hela vägen fram till föreläsningens start.

Sömn alltså. Vilken grej! En minut över nio vaknade jag, visserligen efter en sen kväll igår, men ändå OTROLIGT att checka in lite timmar på sömnkontot. Tillåt mig att vara ännu lite mer klämkäck genom att notera och berätta att det idag FÖR FÖRSTA GÅNGEN I DECEMBER var liiite, liite blå himmel. Haha, kan en bli gladare över något mer banalt?

Med det säger jag over and out för nu.

Vi hörs igen inom kort!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar