Sjukstuga

Har legat sjuk i ett par tre dagar så även bloggen har fått vila för ett tag. Jag är riktigt dålig på att vara sjuk, trots att jag innan halsmandeloperationen var sjuk närmare en gång i månaden så har jag inte övat upp mig på det. Det är katastroftankar och en känsla av att aldrig ha energi igen som kommer över mig. Men, tro det eller ej, idag känner jag mig nästintill återställd igen vilket är otroligt skönt!

Nu kan en ju inte råda över om och när en blir sjuk – men jag hade ändå turen att denna gång bli sjuk under lugna skoldagar som jag kunnat sköta från soffan och sängen. En inlämning i ämnet samhälle och hälsa är vad vi har pysslat med senaste dagarna, min med fokus på kvinnor med låg socioekonomisk status. Dessutom har jag läst och feedbackat en klasskompis inlämning som ska presenteras imorgon, den med fokus på unga bisexuella kvinnor.

Annars har de senaste dagarna bestått av att sova, vila, äta och kolla igenom alla missade avsnitt av Vår tid är nu. Hade jag inte blivit sjuk hade jag inte tillåtit mig (eller kanske velat) att ligga i soffan från morgon till kväll. Även om jag inte velat ligga där hela dagen så inser jag när jag får ett avbrott från min vardag vilket högt tempo det ofta är. Tidiga morgnar, sena kvällar, jobbtimmar, träning – det mesta är planerat från morgon till kväll, måndag till söndag. Därför tackar nog min kropp mig lite för den extra vilan och tiden hemma den fick i och med att jag var sjuk. Det blir ett naturligt långsammare tempo nu när jag drar igång igen och jag kan åter reflektera över vad som är värt att pressa in och vad som inte är det.

Så – även en släng av feber och halsont kan kanske göra gott, även om det är världens tråkigaste att vrida sig i sängen, mest äta risgrynsgröt, godis och nudlar (gott förvisso!!) och ha noll energi. Perspektiv.

Hejaheja kroppen som kan bli frisk och ta hand om sig! (och som kan böja sig såhär knäppt!)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar