Smålandsweekend

Älskade, älskade Småland. Som jag gillar att åka ner dit. Tidigt i torsdags satte sig syster och jag på tåget för att åka ner mot Nässjö. Två och en halv timme swishade förbi tack vare såväl god frukost som sömn och strax innan nio var det dags att kliva ut från tågbubblan. Pappa mötte oss på stationen och eftersom vi var så tidiga till Nässjö hade syster och jag planerat att vi skulle ta en utflykt som start. Vi åkte därmed till Dumme Mosse nära Jönköpings flygplats och vandrade runt i naturreservatet. Lagom tills regnet kom, mitt knä sa ifrån och magarna kurrade så begav vi oss mot Ikea och A6. Med mätta magar åkte vi sen hemåt för spel och fika, en (för mig) obligatorisk powernap, träning och en mysig kväll med plockmat.

I fredags fortsatte vi på temat att vandra och packade med massäck för att gå på vandringsleden i Ramkvilla. Lite kyligt i luften men bra väder för vandring då det inte var så varmt. Efter närmare femton kilometer tog vi lunchpaus och sen knatade vi den sista biten hemåt Torp. Som alltid i Småland blev det den magiska kombon av fika, spel och powernap så när vi kom hem. Fattar inte att jag kan bli så orimligt trött, men napen gjorde i alla fall sitt och sen var jag redo för lite core och rörlighet med syster innan grilldags.

Lördagen började med ett tidigt cirkelpass i trädgården och solen sken. Efter frukost gick vi bort till Emma och hälsade på hundvalpen Elsie innan vi fortsatte bort mot mormor och morfar för våfflor. Så mysigt och obligatoriskt vid hembesök <3 Lagom till VM-brons matchen gick jag, syster och pappa upp till våra grannar och hade fotbolls, pizza, bad (KALLT!!) och myskväll.

Sista dagen i Småland var även den väldigt fin. Lite som tidigare dagar så bestod den av träning, fika, häng med grannarna och spel med syster och pappa. Sen var det dags att packa ihop och åka mot tåget. Och hur mycket jag än älskar Småland så älskar jag även Stockholm. Och hur fint är inte det egentligen? Att trivas med båda delar. Hade bara önskat mer tid så att jag kunnat fylla dagarna med mer häng med fina människor <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar