Sommar i Stockholm

Fina ni! Hur mår ni i sommarvärmen?

Visst är det skönt med soliga somriga dagar? Jag ÄLSKAR det och blir lite pirrig i kroppen av vetskapen att det är sommar. Jag älskar verkligen sommaren. Ljusa nätter, sena kvällar, solkysst hud, bad och glass. Denna sommar är lite speciell. För även om vi nu får resa inom Sverige och även om vi får göra en hel del saker – så bör vi också tänka till i våra val.

Så vad passar väl inte bättre än att i sommar få tips om sommar i Stockholm?

Tänker en liten följetång med olika tips och idéer om vad en kan göra här. Så kan vi hjälpas åt att samla en bank med somriga, härliga och semestriga saker en kan göra. För det är ändå väldigt härligt att göra saker som får en att känna att det är sommar. Även om en inte har semester så går det nyttja helger och kvällar och få mer mys än bara att slentrianmässigt hamna i soffan med Netflix. Mysigt ibland såklart – men kanske inte alltid?

Mitt första tips är att bada mera.

Så simpelt och så otroligt mysigt. Kvällsbad, morgonbad, dagbad – det går alltid att ta ett dopp. Igårkväll slutade jag jobbet vid 20 och cyklade sen för ett dopp och glass vid Hornsbergs strand på Kungsholmen. Kvällen kändes längre, mer ledig och definitivt mer somrig. Det är lätt att hjärnan kickar in och börjar argumentera för att det är smidigare att bara cykla hem. Speciellt om en är trött. Som jag var igår. Efter tidig uppstigning och flera kunder i rad på kvällen kan det lätt kännas som en bra idé att åka hem. Och absolut – ibland är det också så. Ofta tycker jag dock att det är så värt att göra det där lilla. Som att ta fem minuter extra på cykeln för att bada. Speciellt när det även resulterade i god glass och mysigt sällskap.

Så vart badar en i Stockholm då?

Mina favoriter i stan är Brunnsviken och Hornsbergs strand. Mest för att de är nära. I sommar ska jag dock utforska fler ställen och tänker ta mig till Flatenbadet, Långholmen och ut på närliggande skärgårdsöar. Var är era favoritbadställen i Stockholm?

Gårdagens dopp!

 

Bad i skärgården på Midsommar <3

Snabbdopp går även i Hagaparkens vik, nära mig men inte riktigt lika mysigt.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar