Sommarens (årets?) bästa plockmat?

Alltså Poke Bowl. Jag älskar det av så många anledningar. Både att äta ute men också att göra hemma. Det går att variera, få till sin egen favorit, det är en bas av ris (MUMS!!), en kan plocka med det – listan med fördelar kan göras lång men framför allt så är det så himla smarrigt!

Poke Bowls på A Bowl – ny inspo till nästa gång det är dags att göra egen.

På senaste har vi gjort detta en del hemma och jag måste bara skicka med det som ett perfekt tips på mat att göra. Det går snabbt och alla runt bordet kan bli hur nöjda som helst. Så koka sushiris eller grötris (grötris går precis lika bra!) och förbered en massa skålar med goda toppings och såser. Simple as that!

Mina favoriter att toppa med är just nu följande:

  • Sojabönor
  • Marinerad tofu (soja och sweet chili går strålande!)
  • Mango
  • Picklad rödkål (exempelvis med lime, honung och salt)
  • Rostade nötter
  • Vitlöksstekta champinjoner

Som sås gillad jag att blanda sweet chili, japansk soja och sesamolja men gärna också någon krämig sås. Och det bästa av allt? Det äts med pinnar. Älskar att äta med pinnar!

En mix av toppings från veckans poke bowls hemma i Småland, många favoriter där!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar