Stort hjärta på årets största vegomässa

Förra året åkte jag och mamma på vegomässan i hopp om att det skulle vara lite trevligt och roliga produkter att kolla in. En kan säga att våra förhoppningar överträffades rejält. Vi hängde på låset och stannade sedan till närmare stängning (!!). Tiden rusade iväg när vi gick varv på varv i lokalen. Vi smakade mat, choklad, glass och tårta, tog fikapauser och lunchpaus, kollade när en magisk tårtkreatör bakade tårta och handlade såklart hur mycket grymma vegoprodukter som helst.

I lördags var det dags för 2018 års vegomässa och en kan säga att både mamma och jag var lite hypade. Vi åkte nämligen dit 06.50 för att VERKLIGEN vara bland de första på plats. Tro inte att mässan öppnade vd sju eller åtta, nej vid tio slogs dörrarna upp 😉 Men mysiga timmar i solen, men frukost och mammas sällskap gick fort som ögat och snart fick vi gå in och botanisera.

Vi sa båda två att vi inte tänkte att vi skulle stanna till stängning denna gång – men ett tu tre började tiden närma sig 18 då mässan slog igen för året. Timmarna som passerade under dagen innehöll lite av varje. Vi började dagen med en föreläsning av Patrik Badoumian som är vegan och styrkelyftare. En bra föreläsning och framför allt kul med en profil som visar att en kan vara både stor, stark och vegan. Detta då många ser kött och animalier som förknippat med fitness och muskler – något som absolut inte behöver hänga samman. Efter en och en halv timmes lyssnande höll jag dock på att somna (en vänjer snabbt av sig från föreläsningskonceptet att sitta och lyssna.. ;)) så då var det dags att strosa runt bland alla montrar.  Vi smakade bland annat glass, burgare, yoghurt, korv, choklad, oumph, tårta, tempe, chips och olika såser. En sjuk mix av frukost, fika, middag och snacks men så goda saker! Efter falafellunch gick vi några varv till innan vi gick loss på handlingen, kollade korvätartävling och smakade lite mer saker. Galet många kassar fylldes med varor och produkter innan vi skulle ta oss till bussen för att åka tillbaka mot stan. Nöjda, trötta, sjukt mätta och med tunga kassar tackade vi av årets mässa. Återkommer absolut 2019 – men kanske men resväskor att fylla 😉

Mammi och jag på lunchpaus 🙂

Drömmig smultronbiskvi

Ser inte mycket ut för världen, men en stört god burgare!

Oumphs pizza, även den smarrig!

Hur mätta vi än var så blev det en bakelse innan vi drog hemåt, laddade batterierna lite för att bära alla kassar 😉

Som sagt ganska många kassar fyllda med vegogrejer 🙂

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar