Svettigt och träningsvärk deluxe

Har dragit på mig sommarens första (och enda hoppas jag!!) förkylning. Tycker verkligen det är tråkigt att känna mig hängig och blir lätt sur och irriterad. Saknar att svettas på gymmet, vara alert i huvudet och att ha energi som sprutar ur öronen. Nu ligger jag lite lågt och kroppen får vila. Så länge bjuder jag på ett träningspass som jag körde på KI gymmet i Flemingsberg i fredags, ett pass som gav mig sån träningsvärk att jag fortfarande känner av det (!).

Block ett:
– Frivändningar med axelpress

En övning som vi gjorde fem repetitioner av varje 90e sekund. När fem repetitioner var gjorda fick vi vila resterande tid och startade därefter på nytt med fem repetitioner. Detta upprepade vi tio gånger. I fredags kändes vikterna löjligt mycket tyngre än vanligt och jag fick vila mellan de fem repetitionerna – och träningsvärk, ja det fick jag!

Block två:
– Kettlebellswingar
– Chins

Två övningar där vi gjorde antalet repetitioner likt en stege. Vi började göra 10 reps av swingar, följt av 10 reps av chins (med gummiband går finfint!!). Därefter gjorde vi 9, 8, 7, 6 och så vidare tills vi nådde nollan.

Block tre:
– 1 tabataintervall på roddmaskinen
– 1 tabataintervall med burpees

En tabataintervall består av 20 sekunders arbete och 10 sekunders vila. Enklast att hålla koll på tiden är att ladda hem en timer där du kan ställa in tiden. Detta var sista blocket och det ordentligt ösiga för flåset. Så passa på att trycka på sista biten in i mål här!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar