Systerskap, inspiration och hopp

Det var några av orden som idag avrundade helgens utbildning. Ord som verkligen sätter prägel på några av känslorna jag upplevt under de senaste dygnen. Det är med andra ord en intensiv helg som rullar mot sitt slut. Ska landa i intryck och samla ihop mig. Tänka igenom det hela.

Helgen har bestått av utbildning för tjejzonens volontärprojekt som Storasyster. Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer och har funnits sedan 1998. De har en rad olika projekt – alla med målet att öka välmåendet och den psykiska hälsan hos tjejer. Något som jag brinner för och vill vara med och ändra. Som storasyster har en rollen som finns för att stötta och peppa tjejer i en ålder och situation som ofta är tuff. Vi tar varken en roll som en bästa kompis, förälder eller en myndighet. Vi tar en roll som ofta saknas. Hur rollen ser ut är lite olika. Vissa av oss volontärer kommer sitta i en öppen chatt dit alla kan vända sig, vissa kommer ha en lillasyster att följa under ett år – live eller på nätet, vissa har fokus på nyanlända och vissa har fokus på tjejer med ätstörningar. Tjejerna som söker sig till Tjejzonen är många – så behovet finns och måste mötas.

Tjugofem tjejer samlades på Tollare där utbildningen hölls. Vi har gått igenom allt ifrån mötet, samtalet och relationer till gränser, tolkningar och riskfaktorer. Egentligen inte jättemycket kunskap har kommit till mig. Givetvis en del, men mest en rad olika insikter och funderingar landat i mig. Det största helgen gav är dock en känsla av en otrolig styrka och stöttning bland oss volontärer.  Det känns hoppfullt på något sätt.

Nu är jag inspirerad och laddad att dra igång med volontärprojektet. På tisdag följer fortsättningsutbildning och sen drar vi igång. Ett spännande uppdrag som troligen både kommer kunna hjälpa någon annan och vara givande för mig.

Igår hade vi turen att få magiskt med sol

Fantastiskt väder och fin miljö

Inte minst fått fantastisk mat under helgen

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar