Termin tre – nu kör vi! 

Tredje terminen har precis kickat igång. Föreläsningar, lunchlådor, mottagning för ettorna och pluggtimmar. Det känns som jag redan efter bara några dagar liksom kommit in i det hela och från att förra veckan känna mig skräckslagen för att åter öppna kurslitteratur och artiklar så känns det nu nästan naturligt och faktisk roligt. Att jag aldrig ska tycka att växlingar mellan olika rutiner känns okej. 

Dock är det en, för mig, tuff start med statistik som första delmoment. En vecka in och jag är bra förvirrad men ska ha lite is i magen och försöka få allt att landa. Det brukar gå så gissar det är samma sak nu. Så fattar du inte vad du håller på med? Få inte panik. Det ordnar sig undan för undan. I fredags på föreläsningen undrade jag ungefär åtta gånger per minut vad jag gjorde. Litar dock starkt på att det kommer landa för mig också. Nya saker är svårt och får vara svårt. Kämpigt men desto roligare att börja på nästa delmoment utan uträkningar och statistiska datorprogram att läsa av. Dessutom extra skönt att klara av delmoment som faktiskt är helt nya och gansk tuffa.

Fadderiet och jobbet med klimatföreningen har också startat. Känns så roligt med nya psykologstudenter och känslan av att ha kommit ett steg vidare blir mer påtaglig. Klimatföreningen startade vi upp ordentligt i fredags på infopuben på KI och ska nu sätta tänderna i nya uppdrag och event för att sprida en medvetenhet om miljön och vårt sätt att ta tillvara på den. 

Utöver allt med skolan har också mina klasser på Rosa Skrot har dragit igång. Så tisdag och torsdag morgon, tisdag kväll och var fjärde lördag hittar ni mig på söder. Känns sjukt kul att köra igång med de fasta klasserna och få lära känna alla deltagare mer och mer. Idag var det Happypass och CoreAss på schemat, roliga pass båda två och så mysigt att spendera några timmar på söder. 

Så terminen – jag är nog redo. Ganska mycket kaos i huvudet men det är okej. En sak i taget och en dag i taget. 

Föreläsning i Aula Medica

Nya psykologstudenter

Klimatföreningen på plats på Infopuben

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar