Träning och ångest – två separerade saker

”Jag har ätit så mycket onyttigt i helgen så nu måste jag träna ordentligt”, ”Nu är jag värd att äta en chokladkaka efter att jag rört på mig”, ”Idag är jag inte värd att lyxa till det med glass”. Citaten hör jag titt som tätt och blir varje gång lika irriterad. Vi skapar oss problem genom detta. Vi skapar samhället som vi fem minuter senare klagar på är för ytligt. När ska den polletten trilla ner egentligen? Att det är vi som ligger bakom mycket av hur vi ser på kroppar, träning, mat och hälsa. Det är vi som har makt att ändra hur mönstret ser ut. Att följa en ström och åka med gör ingen skillnad.

I mångas värld hänger ångest, dåligt samvete och måsten ihop med träning och hälsa. Detta är något som gör mig otroligt ledsen och som jag absolut vill vara med och ändra på. Det kräver dock arbete. Ett arbete som kan kännas både skevt och motvilligt. Speciellt i vissa sammanhang. Jag lovar dock att det är värt både för dig själv och för samhället i stort. Du påverkar din omgivning mer än du tror.

Ibland kommer ett hjärnspöke och pockar på min uppmärksamhet. Felicia ska du inte träna idag? Ska du äta godis på en torsdag? Kolla på dig, hur ser du ut? Vad har hänt? Vet ni vad jag gör då? Jag sätter ner foten och visar att jag bestämmer – spelar ingen roll att citaten ”no pain no gain” snurrar på Instagram och i vissa sammanhang anses vara duktigt. Nej. Jag går emot. Skippar träningen. För jag vill inte koppla träning med att sänka ångest. Äter det där godiset om jag är sugen. För jag vill inte koppla ätbara saker till ångest. Du måste göra jobbet. Du måste gå emot huvudet, Instagram och tidningar. Du måste visa det. Annars är det du som spär på banan av att träning och mat på ett eller annat sätt hör ihop med ångest. OCH DET GÖR DET INTE.

Det är många som inte alls förstår vad jag menar och aldrig har dessa kopplingar. Det är dock minst lika många som har det. Minst lika många som behöver jobba med det. Så ditt uppdrag just nu ikväll är följande: Säg eller skriv tre bra saker med dig själv och nästa gång du är inne på Instagram – följ av konton som inte får dig må bra. thumb_IMG_1155_1024

Puss och kram

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar